Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Η Alabama έδειξε τον δρόμο


Από τον G/G
Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η Alabama εξέλεξε Δημοκρατικό γερουσιαστή.
Είναι σαν να βγάζει η Λακωνία ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για την πιο συντηρητική πολιτεία των ΗΠΑ, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι τα τελευταία 40 χρόνια κερδίζουν κάθε εκλογή με ποσοστά 60% ως 65%.
Βέβαια σε αυτές τις εκλογές έγινε ό,τι ακριβώς λέμε και στο ποδόσφαιρο όταν παίζουμε με μεγαθήριο και πάμε να «κλέψουμε» τη νίκη: εμείς δώσαμε το 110% των δυνάμεών μας και ο αντίπαλος βρέθηκε σε κακή μέρα.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Douglas Jones ήταν τοπικός ήρωας των μαύρων στην περιοχή, αφού ως Γενικός Εισαγγελέας είχε παραπέμψει μέλη της ΚΚΚ για εγκληματικές τους ενέργειες, μία εμβληματική grassroots - όπως λένε οι Αμερικάνοι - υποψηφιότητα. Αποτέλεσμα ήταν να ενεργοποιηθεί η αφροαμερικανική κοινότητα και να τον ψηφίσει με ποσοστό 97%.
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Roy Moore πέρα από υπερσυντηρητικός φασίζων - με θέση ότι η Αμερική μεγαλούργησε επί δουλείας και ότι η ομοφυλοφιλία πρέπει να ποινικοποιηθεί - κατηγορείται και για σεξουαλική παρενόχληση νεαρών κοριτσιών, κάτι που στους υπερσυντηρητικούς ψηφοφόρους μετράει πολύ.
Ο Moore φυσιογνωμικά κιόλας επιβεβαιώνει κάθε στερεότυπο που έχουμε για τους συντηρητικούς της «βαθιάς» Αμερικής, ενώ πήγε να ψηφίσει με το άλογό του (!) και το χαρακτηριστικό καουμπόικο καπέλο.
Συμπέρασμα: με έναν καλό υποψήφιο και με αντίπαλο έναν κακό υποψήφιο όλα γίνονται. Ακόμα και να βγάλει η Alabama Δημοκράτη senator.
G/G