Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Απολαυστικός Αντ.Πανούτσος για τον Αλέξη και το θαύμα του Εράσμιου


Ο Αλέξης και το θαύμα του Εράσμιου
Του Αντώνη Πανούτσου
(Πηγή : http://www.liberal.gr)
Τον 21ο αιώνα δεν χρειάζονται τανκς για να γίνει πραξικόπημα. Φτάνουν οι φόροι και ένας πρωθυπουργός που δεν διστάζει να ανοίξει τα ματάκια, να απλώσει τα χεράκια και να πει ψέματα που θα κάνανε οποιονδήποτε άλλο να κοκκινίσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι το 2013 αποτελείτο από 16 ισότιμες συνιστώσες έχει μετατραπεί σε ένα προσωποκεντρικό κόμμα που στρατευμένα Μέσα προσπαθούν να φτιάξουν personality cult. Η χθεσινή παράσταση ήταν μια μοντέρνα έκδοση του «Η θεραπεία του παράλυτου της Βηθεσδά». Σε κείμενο και σκηνοθεσία ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο χωριό Εράσμιο της Ξάνθης αμέσως μετά την επίσκεψή του στα «Θερμοκήπια Θράκης».
Κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο του δρόμου από όπου θα περνούσε ο πρωθυπουργός και σταμάτησαν την πομπή των αυτοκινήτων εκφράζοντας την επιθυμία να τον δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί του.
Στα χέρια τους κρατούσαν λουλούδια και μόλις ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο τον αγκάλιασαν και του πρόσφεραν ανθοδέσμες λέγοντάς του: «Σε περιμέναμε πολύ  ώρα».
Μία γυναίκα τού είπε: «Σε ευχαριστούμε πολύ Αλέξη γι αυτά που είπες χθες το βράδυ» Ο πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί τους, τούς ρώτησε πώς περνούν στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι δεν τον άφηναν να φύγει.
Μία άλλη κυρία τον κάλεσε να πάει σε ένα σπίτι όπου στο μπαλκόνι καθόταν ηλικιωμένος ο οποίος ήθελε πολύ να συναντήσει τον πρωθυπουργό αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει, όπως και έγινε».
Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ όχι μόνο ζωγραφίζει όμορφες εικόνες με τους  κάτοικους να σταματάνε την πομπή και ας τους κόψει αλλά αφήνει τροφή για προβληματισμό. Εκεί που η κυρία λέει στον Τσίπρα να ανέβει στο μπαλκόνι να δει τον ηλικιωμένο που δεν μπορεί να περπατήσει. Εκεί είναι που βλέπεις την φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο και φωνάζεις «γιατί μας κρύβετε την αλήθεια ;».  Ο ηλικιωμένος έχει σηκωθεί για να χαιρετήσει τον Τσίπρα. Όρθιος. Ντούρος. Mind you, όχι έτοιμος για μεγάλη διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Στίβου ή οι Ολυμπιακοί. Αλλά για Μεσογειακούς, για Βαλκανικούς μια χαρά μοιάζει.
Ο Τσίπρας κάνει θαύματα. Μπορεί να μην έχει φτάσει να θεραπεύει δαιμονισμένους και φαίνεται από τον Πολάκη αλλά τον ηλικιωμένο θα τον σηκώσει. Και αν ο Ιησούς πήρε επτά άρτους και τους έκανε τέσσερις χιλιάδες ο Τσίπρας θα πάρει τέσσερις χιλιάδες και θα τους  κάνει επτά.