Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Απολαυστικός Α.Πανούτσος για τη λίστα του Αλέξη


Η λίστα του Αλέξη
Του Αντώνη Πανούτσου
(Πηγή : http://www.liberal.gr)
«Όσοι ασκούν το επάγγελμα του γιατρού, οδοντογιατρού, κτηνίατρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, δικολάβου, συμβολαιογράφου,
άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή, δασκάλου, καλλιτέχνη, γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού και εμπειρογνώμονα».
Προφανώς κανένας λογικός άνθρωπος δεν κάθισε να διαβάσει όλα τα επαγγέλματα του καταλόγου. Αξίζει όμως τον κόπο να διαβαστεί. Είναι ο κατάλογος των ελευθέρων επαγγελματιών. Και αν είστε ένας από τους αυτούς μόλις μάθατε ότι οι ασφαλιστικές σας εισφορές θα αυξηθούν μέχρι και 36%. Έχοντας την αμφίβολη παρηγοριά ότι τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά θα μετονομαστούν σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Όσο για το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση ξεκινάει ανοιχτό πόλεμο σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό επαγγελματιών, η απάντηση είναι απλή όσο και κυνική. Από κάπου πρέπει να τα πάρει για να βγαίνουν τα πλεονάσματα. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες ούτε την ενδιαφέρουν αλλά ούτε και τις φοβάται. Και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν ενδιαφέρεται ούτε και φοβάται, γίνεται αδίστακτος. Χωρίς να τον ενδιαφέρει η ιστορία του καθενός.
Γιατί εντάξει με τους δικηγόρους, τους προγραμματιστές υπολογιστών ή τους συμβούλους επιχειρήσεων που δεν είχαν ποτέ αριστερή ιδεολογία, αλλά επαγγέλματα όπως οι αρχιτέκτονες και οι καλλιτέχνες στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι περιστασιακά αλλά ιστορικά, αφού μετά την μεταπολίτευση στήριζαν μπετόν το ΚΚΕ Εσ. και αργότερα τον Συνασπισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως από τη σύγκρουση με τον Αλαβάνο, τον Κουβέλη και τον Λαφαζάνη, έχει δείξει ότι από τη στιγμή που κάποιος δεν τον εξυπηρετεί δεν έχει πρόβλημα να τον πουλήσει. Ό,τι ισχύει για πρόσωπα, ισχύει και για τις επαγγελματικές συνομοταξίες. Ειδικά όταν είναι να πουληθούν για να αγοραστούν παροχές στους νέους πιστούς του, τους εργαζόμενους στο ευρύτερο δημόσιο, που παλιότερα ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ αλλά τώρα με το know how των κουρουμπλήδων και των σπίρτζηδων έχουν μεταγραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κατάλογος των 54 ελευθέρων επαγγελματιών που θα τσεκουρωθούν ασφαλιστικά, η Λίστα του Αλέξη, εξοντώνεται για χάρη τους. Είναι η λίστα των ανθρώπων που τους ξεπέρασε η ιστορία, οι αντεπαναστάτες που δεν έχουν λόγο να υπάρχουν αφού καθυστερούν την μεταλλαγή της κοινωνίας σε μια επαναστατική σοσιαλιστική δημοκρατία που τα πάντα θα εκπορεύονται και θα καταλήγουν στο κράτος.
Ο Αλέξης Τσίπρας επίσης, ξέρει ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν πρόκειται να αντιδράσει οργανωμένα. Ότι έχει να ασχοληθεί με την επιβίωσή του. Ξέρει ότι οι ωκεανογράφοι και οι ενδυματολόγοι είναι λίγοι και ακίνδυνοι, ότι οι δικηγόροι, η δυναμικότερη κατηγορία των ελευθέρων επαγγελματιών, κάηκε από μια ανώφελη απεργία διαρκείας και οι δημοσιογράφοι διαιρέθηκαν από τις διαγραφές της ΕΣΗΕΑ μετά το δημοψήφισμα.
Επίσης ξέρει ότι τα λεφτά από τα νέα μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν πρόκειται να εισπραχθούν. Κάτι που του κάνει ζημιά οικονομικά, αλλά και δεν τον χαλάει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι ο πολίτης που χρωστάει στο κράτος μετατρέπεται σε υπήκοο. Και οι υπήκοοι δεν αντιδρούν. Δουλεύουν, λουφάζουν και περιμένουν από τον αφέντη την κίνηση που θα τους παρατείνει την ζωή. Το μόνο που ξεχνάει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το μαρξιστικό αξίωμα, ότι οι προλετάριοι θα ξεσηκωθούν όταν δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες τους, ισχύει και για άλλους. Και όσο πάει οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν και λιγότερα να χάσουν.