Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Το 4ο Μνημόνιο πλήττει πρώτα την εκλογική βάση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Από τον ΣΣ
Αν κοιτάξει κάποιος την εκλογική συμπεριφορά επιμέρους ομάδων του πληθυσμού μεταξύ πρώτων εκλογών 2012 και δεύτερων 2015, βγάζει ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Βλέπει ότι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι και οι πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες του Λεκανοπεδίου είναι οι κατηγορίες στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τη μεγαλύτερη εκλογική του αύξηση (τριπλασιασμός ή και τετραπλασιασμός επιρροής σε 3 χρόνια μέσα), σε βαθμό τέτοιο, ώστε να γιγαντωθεί και να κατακτήσει την εκλογική νίκη, ακόμα και μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου τον Αύγουστο του 2015.
Ταυτόχρονα, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αποτέλεσαν προνομιακή εκλογική δεξαμενή για τους Ανεξάρτητους Ελληνίδες, που ειδικά τον Σεπτέμβριο του 2015 τους κράτησε στη Βουλή και κατ' επέκταση στην κυβέρνηση.
Με το 4ο Μνημόνιο, οι πρώτοι χάνουν τουλάχιστον έναν μηνιαίο μισθό, μόνο από τη μείωση του αφορολογήτου.
Οι δεύτεροι αντί για 13η σύνταξη, χάνουν τουλάχιστον τη 12η και ενδεχομένως και την 11η - σε κάθε περίπτωση χάνουν διπλάσια από όσα περιεκόπησαν την περίοδο 2010-2014.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ισοπεδώθηκαν από τις αστρονομικές ασφαλιστικές εισφορές.
Οι ένστολοι, αντί για αναδρομικά, βλέπουν περικοπές στα μισθολόγιά τους.
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τιμωρούν πρώτα και κύρια εκείνους που τους εμπιστεύθηκαν.
ΣΣ