Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Περί γενετικής συνέχειας


Από τον VF
Γενικώς να γνωρίζετε ότι οι ανθρωπολογικές μελέτες στην Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα άρχισαν με τη μνημειώδη του Κέιμπριτζ το 1922 με ακόμη πιο εντυπωσιακές τότε διαπιστώσεις που εκυμαίνοντο από 91% έως 95% γενετική συνέχεια ιδίως στην Λακωνία.
Όσοι μελέτησαν βυζαντινούς "ιστοριογράφους" όπως η αφεντιά μου, ευκόλως διεπίστωσαν ότι περιέγραφαν τα πάντα εξωπραγματικώς τραγικά. Λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς. Με τις δε επιδρομές, να νομίζεις ότι ο Τζένγκις Χαν και τα ασκέρια του συνεχώς μετεμψυχώνονται στην Πελοπόννησο.
Ο λόγος; Φυσικά η κολακεία και ο έπαινος στον Ανατολικορωμαίο Αυτοκράτορα που έσωζε μονίμως τους πληθυσμούς. Ασχέτως αν αυτοί μέχρι και τον 10ο αιώνα ήσαν ανυπάκουοι στην κεντρική διοίκηση και πλήθος αυτών εθνικοί οπαδοί της πατρώας θρησκείας.
Η πρόσμειξη Σλαύων κυρίως. ανελίσκετο στους Μηλίγγους και Εζερίτες Σλαύους του Ταΰγετου, ενώ η απλή γλώσσα τους ήτο διαδεδομένη στους αγροτικούς πληθυσμούς, όπως κάθε απλή γλώσσα στην ιστορία (πχ βουλγαρόφωνοι Μακεδόνες ελληνικής καταγωγής).
Το αρβανίτικο στοιχείο ελάχιστο ιδίως στην βόρειο Αρκαδία.
Κάποια στιγμή θα ρίξω γενετική ανάλυση για ψωροκώσταινα. Να ξέρετε όμως το εξής:
Δυστυχώς για τους προγόνους μας και για τα ανθρωπάρια της φιλελέφτ προόδου, το αίμα των Aρχαίων κυλά μέσα μας.
VF