Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Year in apps


Από τον G-G
Κάθε χρόνο διαβάζω αστειότητες για τις top-10, 25, 50 etc list για apps και από υποτιθέμενα μεγάλα tech sites. Η δική μου λίστα έρχεται από κάποιον που έχει 860 apps στο itunes του (εμένα) και αφορά apps που πραγματικά μου κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα:
(είναι top 10 "ευκολίας στην καθημερινότητα ΜΟΥ" και όχι "πιο ψαγμένες" ή "πιο καλά φίλτρα στις selfies")
1. Waze - δεν υπάρχει καλύτερη app για navigation. Ακόμα και αν πάς από Μαβίλη -Σύνταγμα σου δείχνει το συντομότερο δρόμο ΕΚΕΙΝΗ την ώρα, καθώς ενημερώνεται από τους χρήστες για πορείες, καθυστερήσεις κλπ.
2. NextDraft - εάν σε ενδιαφέρουν US και worldnews από τις πιο αξιόπιστες πηγές από μια progressive liberal οπτική, αυτή είναι η app σου. Ένας nerd που είναι όλο το 24ωρο πάνω στο mac του, είναι εθισμένος στο να αποδελτιώνει τις κυριότερες ειδήσεις και τις παρουσιάζει ο ίδιος, χωρίς αλγόριθμο, καθημερινά. Έχει και newsletter.
3. Flipboard εξακολουθεί μετά από τόσα χρόνια να είναι ο πιο όμορφος τρόπος να διαβάζεις ειδήσεις.
4. Pocket όσους τους ενδιαφέρει να σκοτώνουν την ώρα τους με άρθρα που δεν πρόλαβαν να διαβάσουν, αντί να κυνηγούν pokemon go.
4. SofaScore app: είτε είσαι σε job interview, είτε στη Σπονδή για να κάνεις πρόταση γάμου, αλλά το μυαλό σου είναι κολλημένο στο τοπικό σκωτζέζικο ντέρμπι μίσους Aberdeen - Inverness, αυτή είναι μακράν η καλύτερη ποδοσφαιρική app. Φοβερά στατιστικά, ακόμα και στη διάρκεια του παιχνδιού.
5. e-FOOD.gr πολιτισμός είναι να πληρώνεις σουβλάκια με paypal και να τα παραγγέλνεις από το αυτοκίνητο υπολογίζοντας να έρθουν την ώρα που βάζεις το κλειδί στην πόρτα.
6. winbank μ΄ αρέσει να πληρώνω λογαριασμούς στα φανάρια που διαρκούν πολύ.
7. Spotify έχουμε συνειδητοποιήσει πως έχει αλλάξει τις μουσικές μας συνήθειες;
8. iBooks μ΄αρέσει να διαβάζω best-sellers που είναι ΤΩΡΑ best-sellers και να μην προσεύχομαι για το αν και πότε θα μεταφραστούν και θα εκδοθούν στην Ελλάδα.
9. i-bank pass: όταν δουλεύει ( γιατί κρασάρει συχνά ) είναι πολύ βολικό.Μόνο που πρέπει να εξηγήσεις στο γέρο δίπλα σου στην ουρά της Εθνικής, για ποιο λόγο πας στο ταμείο μόλις 1΄ αφού μπήκες στην Τράπεζα.
10. Airmail ο καλύτερος email client.
(θα μπορούσαν να μπουν στη λίστα μου και τα Netflix - COSMOTE TV GO, αλλά πόσο ωραίο είναι να βλέπεις Black Mirror ή Real - Barca σε 5,5 ή 9 ίντσες; )
G-G