Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Κ. Βαϊμάκης: 4 ακόμα βραβεία έρχονται για τον Αλέξη Τσίπρα


Τέσσερα ακόμα βραβεία έρχονται για τον Αλέξη Τσίπρα!
Κώστας Βαϊμάκης
(Πηγή : http://www.koolnews.gr)
Έχετε πληροφορηθεί φαντάζομαι την ανάδειξη του Έλληνα Πρωθυπουργού, του Αλέξη Τσίπρα, ως ένας από τους πιο σέξι πολιτικούς του πλανήτη, όχι από ένα, όχι από δυο αλλά από τρία περιοδικά: το People, το Glamour και το More τον συμπεριέλαβαν στις σχετικές λίστες, μαζί με τον Ρέντσι, τον Τρουντό και τον Φίλιππο τον ΣΤ'.
Έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια εξαιρετικές σχέσεις με τα περιοδικά οι «Πρώτη φορά Αριστερά», με το lifestyle που έκραζαν και κορόιδευαν κάποτε, αυτό που αποκαλούσαν «Κωστοπουλισμό» και έφτυναν στον κόρφο τους για να το ξορκίζουν. Θυμίζω την υπέροχη φωτογράφιση του Γιάνη Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου για το «Paris Match» τον Μάρτιο του 2015, για την οποία δήλωσε ότι μετάνιωσε που την έκανε μετά το «κράξιμο» που έφαγε. Όσο για τον Πρωθυπουργό, φωτογραφήθηκε για το Reuters τον Σεπτέμβρη, σε σουίτα ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης. Χαμογελαστός, χαλαρός, άνετος, σε φάση YOLO ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας αντιμετωπίσει όλα τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας, είπε να το ρίξει λίγο έξω και να ζήσει το όνειρο... Κάτι τέτοια είδαν οι αναγνώστριες των καλών περιοδικών και τον τοποθέτησαν ψηλά στις προτιμήσεις τους – ίσως να έπαιξε ρόλο και η πρόσφατη επίσκεψή του στην Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο και ο «πύρινος» λόγος του.
Διότι για τις γυναίκες του πλανήτη, ο Αλέξης Τσίπρας, είναι μια ευχάριστη περιπέτεια: νέος, εμφανίσιμος, με τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, τις καταλήψεις του, τα τσιτάτα του τα επαναστατικά, χωρίς γραβάτες και άλλες τυπικούρες. Φαντάζομαι ότι τον βλέπουν σαν τον αρχηγό του μικρού ανυπότακτου γαλατικού χωριού που επιμένει και αντιστέκεται κόντρα σε όλους και σε όλα, που διαπραγματεύεται και ελπίζει, που φέρνει έναν αριστερό αέρα αλλαγής στην Ευρώπη. Όλα αυτά μπορεί να τα λες κάποιος που ΔΕΝ ζει στην Ελλάδα. Διότι για εμάς εδώ, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά...
Το koolnews.gr και εγώ προσωπικά, θεωρούμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να αρκεστεί μόνο στο «βραβείο» του πιο σέξι πολιτικού. Δεν είναι μόνο ένα όμορφο πρόσωπο, δεν είναι μόνο ένας εμφανίσιμος άντρας που αναστατώνει τις γυναίκες στο πέρασμά του, αλλά και ένας πολιτικός που έχει πολλά ακόμα χαρίσματα. Πίσω από το θεληματικό πηγούνι, το έντονο και σπινθηροβόλο βλέμμα, τα συμμετρικά ζυγωματικά, το ζεστό χαμόγελο, κρύβονται «θησαυροί». Εμείς, κάνουμε τις προτάσεις μας. Και περιμένουμε τη δικαίωση – όχι τη δική μας, αλλά την «εθνική δικαίωση».
- Βραβείο Linguaphone: κάποιοι ανόητοι λένε ότι μιλάει αγγλικά πρώτης προκαταρκτικής. Κάποιοι αφελείς υποστηρίζουν ότι μιλάει τα ελληνικά με αμερικανική προφορά, σαν τον Παπαγιαννόπουλο στον «Θείο από την Αμερική». Κάποιοι κακόβουλοι λένε ότι δεν καταλάβαινε γρι απ' ό,τι του έλεγε ο Μπιλ Κλίντον πριν μερικούς μήνες. Τόσα ξέρετε – τόσα λέτε. Και σε τελική ανάλυση, όταν ο Αντόνιο ο Μπαντέρας μιλάει τα αμερικανικά με λάτιν προφορά, εσείς αναστατώνεστε και κάνετε βουντού στη Μέλανι Γκρίφιθ ανοίγοντας τεκίλες και πιπιλώντας το σκουλήκι στον πάτο του μπουκαλιού. Αλλά όταν το απλό λαϊκό παιδί από την Κυψέλη μιλάει ελληνο-αμερικανικά επιπέδου Αστόρια, εσείς ξινίζετε τα μούτρα και αρχίζετε τα «όου μάι γκαντ...» Κάρχιες..
- Βραβείο Καρίμ Αμπντούλ Παντζάρ: τον έχουμε δει δίπλα – δίπλα με τον μπασκετικό Ομπάμα. Τι είχε να ζηλέψει ο Αλέξης Τσίπρας; Απολύτως τίποτα και αν έπαιζαν μπάσκετ στην ίδια ομάδα, ο Αλέξης θα ήταν ένα χαρισματικό «τριάρι» που θα πυροβολούσε από τη γραμμή του τριπόντου με μεγαλύτερη συνέπεια (και μάγουλα) κι από τον Άιβαρ τον Κούουσμα. Τον έχουμε δει με το Νίκο Γκάλη στο Μέγαρο Μαξίμου, να γοητεύει την πορτοκαλί μπάλα, αφήνοντάς την να βασανίζεται για ώρα πάνω στο μεσαίο του δάχτυλο κάνοντας ατέλειωτες περιστροφές. Ναι: ο Αλέξης Τσίπρας είναι κατά βάση μπασκετικός. Γνωρίζει φυσικά πολλά από τα μυστικά του ποδοσφαίρου, αλλά σ' αυτόν τον τομέα παιχνίδι κάνει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μεταξύ άλλων σε πάει και ταμείο στο στοίχημα: όσοι τον άκουσαν και έπαιξαν το σπίτι τους στη νίκη του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, μπορεί να έχασαν το σπίτι τους, αλλά τουλάχιστον δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ του χρόνου.


- Βραβείο «Ιωάννης Μελισσανίδης»: Όταν η κωλοτούμπα δεν γίνεται απλά επάγγελμα, αλλά λειτούργημα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωταθλητής. «ΟΧΙ» ψηφίσατε στο δημοψήφισμα; «ΝΑΙ» είπε τελικά. «Go back κυρία Μέρκελ; Go back κύριε Σόιμπλε;» Το είπε και το έκανε. Θα καταργήσει τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο δεν είπε; Ε, είπαμε – ξείπαμε. 13η σύνταξη δεν έταξε στους χαμηλοσυνταξιούχους; Θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ δεν είπε; Ώχου... τι θέλετε τώρα;


- Βραβείο «Τζον Τραβόλτα»: Τι θα πει «από πού κι ως πού»; Τον έχετε δει να χορεύει στο Αθαμανιό της Άρτας, στο τοπικό πανηγύρι, το παραδοσιακό «καγκελάρι», με την Όλγα Γεροβασίλη δίπλα του ως Ολίβια Νιούτον Τζον ή Ούμα Θέρμαν αν προτιμάτε; Πιστεύετε πως είναι τυχαίο ότι επέλεξε το «καγκελάρι»; Είναι σαφές και σκληρό ταυτόχρονα το μήνυμα προς την Καγκελαρία... Ξεχνάει κανείς τις προεκλογικές ατάκες του, ότι «εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν»; Και ποιος Έλληνας δεν χόρεψε στο Σύνταγμα, μετά την περήφανη νίκη του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, λίγο πριν συνειδητοποιήσουμε ότι το «ΟΧΙ» εκείνο, ήταν σαν το «όχι» που λέει κάποιος, όταν του λένε «θα παραγγείλουμε πίτσα. Θέλεις;» Το λέει, αλλά δεν το πιστεύει και τελικά τρώει την πίτσα των άλλων.