Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Λέγε, λέγε, κάτι θα μηδενισθεί


Από τον VF
Ο Αγών του 1940 ήτο εθνοπατριωτικός. Ουδεμία σχέση είχε με τακσικιά λαχτάρα για ανατροπή φασισμών.

Ουδένα ενδιαφέρον ή αγωνία είχε ο μέσος έλλην φαντάρος και στρατιωτικός για τα τεκταινόμενα πολιτικών ανά τας Ευρώπας, οι περισσότεροι ήσαν είτε ανενημέρωτοι είτε αδιάφοροι, λες και ο μέσος Έλλην του '40 τον πληκτρολογούσε επαναστατικώς όπως οι απόγονοί του.
Ο Αγών του '40 έγινε από Έλληνες πατριώτες που αισθάνονταν και απόγονοι του Λεωνίδα και υπερασπιστές της λευτεριάς και του δικαίου, αμφότερα και άρρηκτα.
Ο Παπάγος όσο και ο Μεταξάς ουδένα αναιμικό ΟΧΙ είπαν, τουναντίον ο Παπάγος σχεδίασε άψογα και ευφυέστατα την γραμμή αμύνης - ανοίξτε κανένα αρχείο στρατού οι διαφωνούντες και τα λέμε μετά, αλλά θα εκτεθείτε όπως καταλαβαίνετε. Η απάντηση του υφισταμένου του δεν ήτο ανυπακοή, ήτο εύψυχη διαβεβαίωση, διαβάστε το κείμενο, και σε αυτήν ουδέποτε εκφράσθηκε αρνητικώς ο Παπάγος, ουδέποτε τον απεμάκρυνε εκ της θέσεώς του, ουδέποτε του επέβαλε οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή, πριν ή μετά την μάχη.
Ο ίδιος ο Παπάγος μαζί με τον Mαύρο Καβαλάρη αντιστάθηκαν και διεφώνησαν σθεναρώς, όταν ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, ο ήρως του Καλπακίου, κατεδικάσθη το 1945 για 5μηνη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Τσολάκογλου (όπου συμμετείχε υπέρ αναπήρων πολέμου και από την επιμέλειά του ιδρύθηκε το ΝΙΜΙΤΣ).
Ο Αλέξανδρος Κορυζής, ο μοναδικός πρωθυπουργός που αυτοκτόνησε εν Ελλάδι και ο μοναδικός μαζί με τον Ούγγρο Τελεκυ 16 ημέρες ενωρίτερα κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε Διευθυντής της Αγροτικής Τραπέζης και Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών του Μεταξά.
Ακούστε, εάν αισθάνεσθε ...ηττημένοι 70 φεύγα χρόνια μετά μερικοί, το πρόβλημά σας είναι ψυχοπαθολογικό. Η συνεχής όμως διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας ώστε να χωρέσει στο στόρυ που είναι στην κεφάλα σας θα αποδειχθεί μοιραία κάποια στιγμή.
Γιατί έθνος χωρίς ιστορική εθνική συνείδηση και περηφάνια δεν επιβιώνει, ιδίως όταν έχει γείτονες αυτούς που έχει.
Και από ό,τι ενθυμούμαι αριστεροί δεξιοί κεντρώοι και ούτω καθεξής στην ίδια πατρίδα μένουμε.
ΥΓ. Χώρο και χώρα να πείτε το καθιστικό σας.
VF