Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

"Εναλλακτικοί" γονείς και υγεία των παιδιών


Από τον Red-A
Επ´ευκαιρία της επίσκεψης στην παιδίατρο για τον εμβολιασμό, ρώτησα αν έχει ακούσει για τα κινήματα του αντιεμβολιασμού και τα τοιαύτα.
Βεβαίως, μου απαντάει, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ζήτημα των εμβολίων είναι από τα πιο σοβαρά, όμως οι "εναλλακτικοί" δεν έχουν θέμα μόνο με τα εμβόλια. Η άλλη, λέει, ηρνείτο να δώσει αντιβίωση στο 6χρονο που είχε ωτίτιδα, παρά τις επανειλημμένες διαρκείς και αυστηρότατες υποδείξεις του γιατρού, με αποτέλεσμα να υποστεί το παιδάκι βαριά βλάβη και στα δύο τύμπανα. Μια άλλη ηρνείτο να διακόψει τον θηλασμό, έστω προσωρινά, παρότι ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει η γαστρεντερίτιδα που ταλαιπωρούσε το βρέφος (δεν έπρεπε να τρώει γάλα με λακτόζη), επειδή, όπως έλεγε, ο θηλασμός είναι από την φύση. Αποτέλεσμα, το παιδί να χάσει πολύ βάρος και υγρά και να χρειαστεί να νοσηλευτεί με ορό κλπ.
Δεκάδες περιπτώσεις όπου βρέφη διασωληνώνονται στην εντατική και αρκετά καταλήγουν από μικρόβια που κολλάνε από μη εμβολιασμένο πληθυσμό αλλά και από άρνηση των γονέων να ακολουθήσουν τις συμβουλές των ιατρών. Πάρα πολλές οι περιπτώσεις όπου οι γιατροί αναγκάζονται να ζητήσουν την παρέμβαση του Εισαγγελέα για να διαταχθεί η νοσηλεία ανηλίκων, των οποίων οι "εναλλακτικοί" κλπ γονείς έχουν άλλη άποψη περί θεραπείας.
Λοιπόν, επειδή η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει, επειδή αυτοί δεν παίρνουν από λόγια και επειδή μιλάμε για τη ζωή παιδιών, καιρός να αρχίσουν οι εισαγγελείς να δικαιολογούν τον ρόλο τους και το λειτούργημά τους και να εφαρμόζουν το νόμο που τους δίνει τη δυνατότητα της αφαίρεσης της γονικής μέριμνας. Και εγκαίρως, προτού γίνει το κακό.
Με το που θα ακούσουν την άλλη να λέει όχι στο εμβόλιο, όχι στην αντιβίωση, όχι στη νοσηλεία, όχι στην επέμβαση, κατευθείαν αφαίρεση γονικής μέριμνας.
Και μετά θα έχουν άπλετο χρόνο οι εναλλακτικοί να διαμαρτυρηθούν και να μας πουν για τα δικαιώματά τους. Όπως η άλλη που είχε φτάσει το παιδί 9 ετών και δεν το είχε πάει στο σχολείο επειδή, λέει, του έκανε κατ´οίκον διδασκαλία. Και όταν της αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα μυξόκλαιγε περιφερόμενη στα κανάλια για τα δικαιώματά της.
Red-A