Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Εξαιρετικός Αντ. Πανούτσος για τους κακοήθεις και τους ευγενείς


Οι κακοήθεις και οι ευγενείς
Αντώνης Πανούτσος
Στους μπαχαλάκηδες, στους κουκουλοφόρους, στους Αλληλέγγυους και  τους κάθε λογής χαρακτηρισμούς που έχει εφεύρει η συριζαϊκή Αριστερά για να εξωραΐσει την εικόνα των μπουμπουκιών που τρομοκρατούν το κέντρο της Αθήνας προστέθηκαν οι «κακοήθεις»
Κακοήθης, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ήταν αυτός που έστειλε στο νοσοκομείο τον διευθυντή της Τροχαίας την περασμένη Δευτέρα. Ετσι ώστε να μην παρεξηγηθούν οι Αλληλέγγυοι που συμμετείχαν στη διαδήλωση ότι ο υπουργός αποκάλεσε εγκληματία έναν σύντροφό τους. Ο υπουργός ξέχασε να προσθέσει ότι το επεισόδιο ήταν «τυχαίο και αυθόρμητο», όπως έγραψε ανώνυμος μάρτυρας σε μια σελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου. Συμφώνησε όμως με τον Αλληλέγγυο μάρτυρα ότι ο δράστης ήταν ένας ώστε να αποκτήσει ηρωικό τόνο η πράξη, ενώ πρόσθεσε ότι ο «συγκεκριμένος αστυνομικός είναι ένας ευγενέστατος άνθρωπος» και όχι προφανώς ένας «μπάτσος-γουρούνι» που θα το καταλάβαινε να τον έχουν σακατέψει στο ξύλο.
Δεν είναι λοιπόν συμπτωματικό ότι οι αστυφύλακες έχουν πιάσει το υπονοούμενο. Στη διαδήλωση για το Προσφυγικό, την οποία ο Νίκος Τόσκας αποκάλεσε απλώς «πορεία» για να μην τον κατηγορήσουν ότι αμαυρώνει την εικόνα της ειρηνικής διαδήλωσης, συνέβη μια άλλη σκηνή: ένας διαδηλωτής πετάει κόκκινη μπογιά στην είσοδο του παλιού δημαρχείου καταστρέφοντας τα μάρμαρα. 
Στη συνέχεια και αφού έχει τελειώσει, μια διμοιρία ΜΑΤ σέρνει βαριεστημένα τα βήματά της και ευγενέστατα παρατάσσεται στην πόρτα - προφανώς για να προειδοποιεί τους διαδηλωτές ότι η μπογιά είναι φρέσκια. 
Το «απαράδεκτη κατάσταση» που είπε μετά το επεισόδιο ο Νίκος Τόσκας, ακούγεται περισσότερο σαν δήλωση κατοίκου των Εξαρχείων και λιγότερο σαν δήλωση υπουργού. Κάτι που με την αυστηρή έννοια του όρου δεν είναι, αφού η επιλογή του Τόσκα στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μοιάζει να έγινε λιγότερο για τις ικανότητές του και περισσότερο για την ανικανότητα ώστε να μην ενοχλεί. Το θέμα, όμως, είναι η ζημιά που κάνει, η οποία είναι πολύπλευρη. 
Πρώτον, με τη νοοτροπία που καλλιεργεί σε μια νέα γενιά κακομαθημένων, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τη δημόσια περιουσία ως μέσο επαναστατικής γυμναστικής, καταστρέφοντας ό,τι υπάρχει, και την Αστυνομία ως ευγενέστατο θεατή των κατορθωμάτων τους, όπως η διμοιρία των ΜΑΤ που είχε αράξει έξω από το δημαρχείο. 
Δεύτερον, με τη δημιουργία μιας γενιάς αστυνομικών που αντιλαμβάνονται ως καθήκον τους όχι τη φύλαξη της δημόσιας περιουσίας αλλά την ευγενέστατη συμπεριφορά απέναντι στους κουκουλοφόρους. 
Οι οποίοι, σημειωτέον, όλο και λιγότερο φοράνε κουκούλα, αφού με τον Τόσκα το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί είναι να κατηγορηθούν για κακοήθεια.
Τρίτον, με το μήνυμα που φτάνει στους ξένους που ήρθαν στην Ελλάδα ότι δεν βρίσκονται σε κράτος αλλά σε ένα maison de tolerance, όπου οι αστυφύλακες υπάρχουν για να κοιτάνε και ο υπουργός για να απονέμει διπλώματα ευγενικής συμπεριφοράς. 
Ο Νίκος Τόσκας, αντί να προχωρήσει στον αφοπλισμό της Αστυνομίας, που ήταν αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, πέτυχε να την ευνουχίσει, δημιουργώντας ένα Σώμα από ανθρωπάκια που βλέπουν τον αρχηγό τους να δέρνεται από έναν διαδηλωτή χωρίς να επεμβαίνουν, αφού δεν θα τους βγει σε καλό.

quiz
Ποιος είναι ιδανικός αρχηγός Αστυνομίας;
Α) Ο Επιθεωρητής Κάλαχαν
B) Ο Τσακ Νόρις
Γ) Ο Χρήστος Ζαμπούνης


λύση
Για τον Νίκο Τόσκα προφανώς ο Γ)

Το μήνυμα...
Στη Σοβιετική Ενωση η τηλεόραση έπαιζε εικόνες από αμερικάνικους δρόμους όπου άστεγοι κοιμούνταν στα πεζοδρόμια, μαύροι ξυλοκοπούνταν από την Αστυνομία και διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ετσι, πέρναγε το μήνυμα ότι μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις, αλλά μπροστά σε αυτά που περνάνε στον καπιταλισμό οι πολίτες έπρεπε να λένε και «ευχαριστώ». Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει κάτι ανάλογο, γεγονός που καταντάει αστείο στην εποχή όπου η πληροφόρηση είναι άμεση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να περάσει ότι η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση ανδρειεύει και θεριεύει και ο σοσιαλισμός θα ξεκινήσει με την ευρωπαϊκή συμμαχία του Νότου.
Η Ευρώπη δεν χρειάστηκε να αλλάξει σύστημα. 
Αντί να αυξήσουν τους φόρους για να στηρίξουν αδηφάγα κρατικά συστήματα, οι χώρες που βρίσκονταν σε κρίση ενίσχυσαν τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα, η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία έχουν βγει από την κρίση. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι η κρίση συνεχίζεται ενώ οι οικονομίες των χωρών που πριν από λίγα χρόνια ήταν στη δική μας θέση έχουν ανακάμψει και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τη λύση στις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Και ο σοφός ελληνικός λαός την αναζητά στους φίλους του Λεβέντη στην Ευρώπη που θα καταργήσουν τα μνημόνια και στα 600 δισ. του Αρτέμη Σώρρα.