Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Μόνο οι τηλεοπτικές άδειες έχουν σημασία, όλοι οι άλλοι να πάτε να πηδηχθείτε


Από το Μυστήριο
Έχουν πολύ πλάκα όσοι συνθέτουν το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας εν γένει, ήτοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λοιποί παρατρεχάμενοι.
Όπως ομοίως πολύ πλάκα έχουν και οι ιθαγενείς τούτης της χώρας, η οποία έχει την ευτυχία να διαθέτει τον εξυπνότερο λαό του κόσμου, ως είναι γνωστό. Και δη εκείνοι οι βαθύτατα και μονίμως ανησυχούντες και παρεμβαίνοντες ανά δευτερόλεπτο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας και έχοντας γνώση και άποψη για όλα. Από το σεισμό στην Ιταλία, το φαινόμενο Τραμπ και τους κινδύνους του Brexit, μέχρι τις κοντές φούστες της Σκορδά και την προφυλάκιση του Μαρινάκη.
Εκουσίως και λόγους αποπροσανατολισμού λοιπόν, οι παρατρεχάμενοι πολιτικού γίγνεσθαι ασχολούνται με κάθε ανοησία προσδίδοντας βαρύτητα σε γεγονότα με ελάχιστη σημασία. Όταν δεν ασχολούνται με τα ασήμαντα, ασχολούνται με θέματα που καίνε τα του οίκου τους, όπως οι τηλεοπτικές άδειες. Οι μεν πολιτικοί υποστηρίζοντας τον καναλάρχη που είναι δεμένοι στο άρμα του για τους ευνόητους λόγους. Οι δε δημοσιογράφοι ανακαλύπτοντας επιτέλους ότι υπάρχει ανεργία στην Ελλάδα και ότι οι ίδιοι πια και όχι κάποιοι τρίτοι, εξωγήινοι προφανώς, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.
Μια ματιά στα τηλεπαράθυρα ή μια βόλτα στα διάφορους δημοσιογραφικούς ιστοτόπους θα πείσει για το ανούσιο της δημόσιας συζήτησης.  
Από τη Δευτέρα όμως πολλές εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν να πετσοκόβονται οι συντάξεις τους (ουδένα ενδιαφέρει ότι πετσοκόβεται η επικουρική και όχι η κύρια, αφού το μείζον είναι ότι στην τσέπη τους μπαίνουν λιγότερα χρήματα), παρά το γεγονός ότι κομμουνιστής υπουργός του 12% είχε δηλώσει ανερυθρίαστα, ούτε ένα μήνα πριν, ότι το 90% των συντάξεων δεν θα μειωθεί. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είδαν τις ήδη πετσοκομμένες από το 2010 συντάξεις τους, να μειώνονται έτι περισσότερο και μαζί να υποβαθμίζεται κι άλλο το επίπεδο της ζωής, όχι μόνο αυτών αλλά και των οικείων τους, που εξαρτώνται από τη σύνταξή τους. Γιατί η κατάντια της ελληνικής πραγματικότητας είναι ότι τα παιδιά και τα εγγόνια ζουν από τη σύνταξη των παππούδων τους. Με μία σύνταξη 500 ευρώ ζουν πια οικογένειες.
Ποια ήταν η αντίδραση των ΜΜΕ σε αυτό το ανθρώπινο δράμα, αλλά και πολιτικό και κοινωνικό μείζον ζήτημα; Έπαιξε το θέμα κάποιες ώρες και πάπαλα. Μόνο οι τηλεοπτικές άδειες έχουν σημασία για αυτά, όλα τα άλλα να πάνε να πηδηχθούνε. Μάθαμε τα πάντα για κάθε δευτερόλεπτο της διαδικασίας του διαγωνισμού, τα "λύτρα" και ένα σωρό άλλες χαζομάρες. Δάκρυα επί δακρύων χύθηκαν για τους εργαζόμενους στα κανάλια που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Και δικαίως. Έως ένα βαθμό όμως. Γιατί στην κοινωνία υπάρχουν και άλλοι πολίτες, πλην των δημοσιογράφων. Η σφαγή των συντάξεων προφανώς δεν τους αφορά. Αργούν να πάρουν σύνταξη.
Ποια αλήθεια ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης στο θέμα; Ακούσατε κάτι; Είδατε μήπως κάποιον να κάνει δηλώσεις και να "σηκώνει" το θέμα; Ηλίθιες ρητορικές ερωτήσεις. Αντιθέτως είδαμε και την κουτσή Μαρία να κάνει δηλώσεις για τις άδειες, όχι σε καθημερινή βάση, αλλά σε ωριαία. Η ΝΔ γιατί δεν έβγαλε άχνα; Οι συνταξιούχοι δεν αποτελούν δεξαμενή ψηφοφόρων, ή μήπως οι εκεί "γκουρού" τους θεωρούν δημοσίους υπαλλήλους εν αποστρατεία, οπότε δεν ασχολούνται; Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι έχουν βέβαια δικαιολογία. Το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς πάει για φούντο και είναι στεναχωρημένοι. Που όρεξη για τα γεροντάκια.  
Που είναι οι ευαίσθητοι της κυβερνώσας Αριστεράς; Αυτοί δεν ομιλούσαν για τους "αγώνες" (ήμαρτον πια με αυτό τσιτάτο) της Αριστεράς; Αλήθεια δεν γνωρίζουν κανένα στον κύκλο τους που να μην μπορεί να ζήσει πια αξιοπρεπώς; Συνέχεια των ηλίθιων ρητορικών ερωτήσεων.
Ντροπή και μόνο ντροπή.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ