Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Είναι γλυκιά η τηλεοπτική άδεια. Πολύ γλυκιά. Και not only...


Από το Μυστήριο
Πολύ μουρμούρα και γκρίνια εκ μέρους των αρχόντων των μίντια που από σήμερα και για 48 ώρες θα είναι εγκλωβισμένοι σε ένα μπουντρούμι προκειμένου να διεκδικήσουν μία τηλεοπτική άδεια.
Κλαυθμοί και οδυρμοί για τη νομιμότητα, την διαδικασία και τον εξευτελισμό από την κυβέρνηση.
Καταγγελίες επί καταγγελιών εναντίον της κυβέρνησης και έναντι αλλήλων.
Σκούζουν και μυξοκλαίνε εβδομάδες τώρα.
Παρόλα αυτά συμμετέχουν. Αποδεχόμενοι τοιουτοτρόπως πλήρως την διαδικασία του διαγωνισμού και τους όρους του.
Το δέλεαρ απόκτησης μιας τηλεοπτικής άδειας είναι προφανώς ιδιαιτέρως μεγάλο, καίτοι το καναλικό εγχείρημα τους θα είναι - το πιο πιθανό - ζημιογόνο. Αν και γνωρίζουν ότι θα χάσουν τα χρήματά τους, εντούτοις συμμετέχουν στην διαδικασία...
Έτσι δέχονται να εξευτελιστούν από μία κυβέρνηση που τους χρησιμοποιεί ως "άρτο και θέαμα" προς τέρψη και αποπροσανατολισμό των ιθαγενών. Υπομένουν κάθε καπρίτσιο των κυβερνώντων με την ελπίδα ότι θα είναι ένας από τους 4 τυχερούς. Μεγιστάνες που δέχονται να κοιμηθούν σε ράντζα και sleeping bangs και να μην έχουν επικοινωνία για 48 ώρες με κανέναν.
Από τη στιγμή που αποδέχθηκαν οι φίλτατοι μεγιστάνες να συμμετέχουν στον διαγωνισμό και να τους εξευτελίσουν, τουμπεκί ψιλοκομμένο για όλα. 
Όσοι τώρα σκούζουν για τον διαγωνισμό, θα μπορούσαν απλώς να καταγγείλουν την διαδικασία, να μη συμμετέχουν στον διαγωνισμό και δικαστικώς να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Απλά πράγματα.
Αλλά η εξουσία και η δύναμη που προσδίδει η κτήση μίας τηλεοπτικής άδειας, αξίζει να υπομένουν οτιδήποτε. Ακόμη και τον εξευτελισμό τους.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ