Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Pasokification: Οι 6 αλλαγές που θα έκανε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στο σχολείο


Pasokification: Οι 6 αλλαγές που θα έκανε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στο σχολείο
Στάζει πράσινο έρωτα ο Μάκης Ρηγάτος
(Πηγή : http://www.koolnews.gr)
Η μεταρρύθμιση στην παιδεία έτσι όπως θα την έκανε η ΠΑΣΟΚάρα του Ανδρέα. Το koolnews.gr γυρίζει το χρόνο πίσω, βάζει το ζιβάγκο και την πίπα και με δάκρυα στα μάτια φαντάζεται πώς θα μάθαινε μπαλίτσα στον Φίλη ο άρχοντας Ανδρέας.
20 Ιούλιος 1980
Υπουργικό συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Ο Αντρέας ανάβει το πούρο του Κατσιφάρα με ένα τσακμάκι και μια «Αυριανή» και δίνει εντολή στον υπουργό Παιδείας, Τηλέμαχο Χυτήρη να τα μεταρρυθμίσει όλα. Ο ποιητής Τηλέμαχος κοιτά με δέος τον αρχηγό και του απαντά με Φαραντούρη: «Σκοτείνιασα. Ανέβασε τους φλόκους της αυγής κι ο ύπνος σου είναι σαν φίδι κοφτερό τρυπώνει ο ύπνος μες στις πέτρες του μυαλού και τις μετακινεί».
Ο Ανδρέας τον ρωτάει αν έφαγε σπανακόρυζο το βράδυ και έκανε ανήσυχο ύπνο και τον προτρέπει να παίρνει μια Σακελλαρίου των 500ων τρεις φορές την ημέρα μετά το φαγητό. Ο Τηλέμαχος κουνάει συγκαταβατικά το θεριακλίδικο μουστάκι του και αφού παίρνει την διαβεβαίωση του προέδρου ότι έχει άφθονη διούρηση και ρεύεται κανονικά μετά το φαγητό φεύγει ήσυχος για να ετοιμάσει μαζί με τον υφυπουργό Κίμωνα Κουλούρη τον νέο κώδικα τιμής μεταξύ μαθητών και σοσιαλιστών στην παιδεία.
22 Ιουλίου 1980
Με μια μεγαλειώδη συνέντευξη Τύπου, που ξεκινάει δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στη «Νεράιδα» το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ενημερώσει τους θαμώνες του για τις αλλαγές σε σχολεία και πανεπιστήμια. Ο Μένιος Κουτσόγιωργας τσεκάρει με τον Στηβ Κακέτση τις τελευταίες λεπτομέρειες της σύνδεσης (την βγάζει live streaming ο Σπύρος Παπαδόπουλος στον Alpha επειδή του ακύρωσε τελευταία στιγμή η Μποφίλιου) και αφού βεβαιώνονται ότι ο πιο νηφάλιος δημοσιογράφος έχει πιει περισσότερο από τον Θέμη Γεωργαντά όταν συνάντησε τον Φουκάκη, δίνουν το οκ στον Χυτήρη να ξεκινήσει την ανάγνωση της λίστας των αλλαγών:
1) Καταργείται το Λύκειο. Το παιδί μετά την τρίτη Γυμνασίου, είναι αρκετά ώριμο για να διοριστεί και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούνται άδικα οι γονείς του περιμένοντας 3 ολόκληρα χρόνια μέχρι να πάρει το απολυτήριο της κλαδικής για να μπει στον ΟΤΕ.
2) Οι γονείς μπορούν να αποκαλούν όπως θέλουν το παιδί τους, (από Βασιλόπουλο μέχρι Πατατούφα) αρκεί να του έχουν μάθει μέχρι τα 10 τις βασικές λέξεις που θα καθορίσουν την πορεία του στην κοινωνία όπως: επιδότηση, κλαδική, τοπική, ΜΚΟ, Καγιέν, Σύνταξη αντιστασιακού, αισθάνομαι τυχερός, έντερ…
3) Αναβαθμίζονται οι εκλογές στο Γυμνάσιο. Το 15μελές κρατικοποιείται και τα μέλη του διορίζονται στο δημόσιο με κατώτατο μισθό 3500 ευρώ (για τον χοντρό του 15μελούς που παίζει πάντα τέρμα στην αλάνα) και τρεις κούτες δωρεάν χυμό ροδάκινο με δυο κιλά ρύζι, που είχε ξεμείνει από τους «πράσινους» τρίτεκνους (θεωρούνται όσοι έχουν ένα παιδί τώρα και οψιόν γέννησης άλλων 2 μέχρι το 2095).
4) Αναβαθμίζονται οι παρελάσεις. Σημαιοφόρος αναδεικνύεται ο συνδικαλιστής μαθητής που έχει τους μεγαλύτερους βαθμούς με τις περισσότερες απουσίες (έτοιμος για την προεδρία της ΓΣΕΕ) ενώ οι υπόλοιποι μαθητές καλούνται μετά την παρέλαση (μπροστά απ’ το μνημείο του άγνωστου Τζουμάκα) να κλείσουν το κέντρο για δυο ώρες, ώστε να μην μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να πάνε στη δουλειά τους και να  αναγκαστούν να πάρουν επίδομα τριήμερου ρεπό για να πάνε στο 6ο τακτικό συνέδριο οργάνωσης δημόσιας υπηρεσίας και πασιέντζας στην Λούτσα.
5) Καταργούνται οι εξετάσεις. Όσοι μαθητές δεν επιθυμούν να διοριστούν αμέσως, αλλά προτιμούν να ζήσουν την κουραστική διαδικασία του πανεπιστημίου, κάνουν μια παραγγελία στο πλησιέστερο φραντσάιζ της γειτονιάς και ένας καθηγητής (με απόσπαση από την αγροφυλακή) έρχεται με ντελίβερι στο σπίτι τους για να τους φέρει σε πακέτο (μαζί με 2 τρίπιτα χωρίς τζατζίκι και ένα μοσχαρίσιο κότσι) τη γνώση. Ύστερα από μια εβδομάδα εντατικής παρακολούθησης των μαθημάτων ο νέος μπορεί να αγοράσει ένα πλαστό πτυχίο από τα ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πασόκων) και να δεσμευτεί ότι μέχρι να παγώσει η Μόρντορ και να βγουν κοχλιοί από το Καστλ Μπλακ θα έχει προσκομίσει το κανονικό.
6) Τα μαθήματα στα σχολεία ξεκινάνε μετά τις 12 το μεσημέρι. Πρωινό ξύπνημα τέλος. Για να προσαρμοστεί ο μαθητής σε ωράρια δημοσίου πρέπει να πηγαίνει σχολείο στις 13:00 (την πρώτη ώρα οι μαθητές τσατάρουν στο Facebook απ’ το σπίτι για να πάρουν επίδομα ανοίγματος και κλεισίματος τάμπλετ, σύνδεσης στο ίντερνετ και επιτυχημένου log in). Οι μαθητές επίσης έχουν δικαίωμα να κάνουν μέχρι 30 απουσίες το μήνα (τις δυο χαμένες του Φλεβάρη τις πληρώνονται) ενώ την τελευταία μέρα του μήνα θεσπίζεται το reunion της τάξης, με αρνιά, χύμα κρασί και τραγούδι από τη Γωγώ Τσαμπά και τον Νάσο Αλευρά. Ερχόμαστε...