Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Made in Deutschland


Από τον VF
Για γάτους. Η μοναδική ενισχυμένη πολιτικώς με τα brexit που άρον άρον προσπαθούν πολλοί βρεττανοπανηγυρτζηδες να τα κάνουν tsipraspolitics είναι η Γερμανία.
Είτε το ΗΒ φύγει αυτοκρατορικώς, είτε εξευτελισθεί, όπως η συριζΕλλας προηγουμένως, είτε εν τέλει διασπασθεί, πλέον καταφέρνει από μόνο του να χάσει την άτυπη πρώτη θέση στην διπλωματική ισχύ της Ευρώπης . Ωσαύτως αν μείνει η μισομείνει όπως-όπως στην ΕΕ θα φάει γερμανική μπότα, ξέρετε όλοι τι σημαίνει γερμανική μπότα.
Αν φύγει αυτοκρατορικώς θα φάει γερμανική κλωτσιά σε τέτοιο σημείο που η ανεργία και οι κοινωνικές αναταραχές θα θυμίζουν τέλη δεκαετίας '70, οι λάτρεις του punk ετοιμασθείτε για αναβιώσεις.
Όσον αφορά την ίδια την ΕΕ, η Γερμανία θα την κρατήσει ισχυρά και απρόσκοπτα υπό την επιρροή της, καθόσον οι χαλαρώσεις η οι αναθεωρήσεις ελληνικού τύπου μέτρων θα θεωρηθούν και θα λανσαρισθούν όχι ως αποτυχία της άτεγκτης πολιτικής της αλλά ως αναγκαία και ουμανιστική προσέγγιση των Βρυξελλών στους λαούς, με τα deals όμως των χαλαρώσεις made in Deutschland. Δείτε και κατανοήσατε τις ήπιες και ατάραχες αντιδράσεις Βερολίνου, εν σχέσει με πχ την Ουάσινγκτον που νευρικά παρακολουθεί την αποχώρηση της στρατηγικής εταίρου της από την ανταγωνιστική ΕΕ.
Συνεπώς μη πολυπανηγυρίζετε κάποιοι.
ΥΓ. Συμφωνώ ότι μερικοί αναλύομε φεισμπουκικώς πολιτικές καταστάσεις. Δεν συμφωνώ ότι αυτό είναι γελοίο αφεαυτού. Κάποιοι και κάποιες στα νιάτα σας αναγιγνώσκατε από Marie Claire μέχρι Ντοσκογιέφσκυ, Μαρσέλ Προυστ ή Λένιν, κάποιοι, λίγοι είναι η αλήθεια, διαβάζαμε πχ την διπλωματική ιστορία της Μεσαιωνικής Ευρώπης ή την φυλετική ιστορία των Αράβων, δεν λέγω ότι είναι καλλίτερο, λέγω τι συνέβαινε . Αν πχ σχολιάσω λογοτεχνικό έργο η ζωγραφικό πίνακα δέχομαι δούλεμα, μέχρι όμως να γίνει αυτό αντί να ειρωνεύεστε, ξεστραβωθείτε για το πως παίζεται το παιγνίδι.
VF