Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Το τριπάκι του #παραιτηθείτε και η παγίδα που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Από το Μυστήριο
Οφείλω να ομολογήσω ότι από την πρώτη στιγμή δεν είδα με ιδιαίτερη θέρμη το κάλεσμα για τη σημερινή συνάντηση #παραιτηθείτε.
Πόσω μάλλον όταν είδα ποιοι είναι οι διοργανωτές του, δεδομένης της απέχθειας μου προς όλους εκείνους τους δήθεν απολιτίκ, ελιτιστές και εξυπνάκηδες, εκπροσώπους του εαυτού τους και μόνο. Μια μόνο ματιά στα ονόματα αυτών πείθει για του λόγου το αληθές. Από το πανεπιστήμιο κιόλας, απεχθανόμουν σφόδρα τους δήθεν "ανεξάρτητους" που ενδιαφέρονταν μόνο για το προσωπικό όφελος και προβολή τους.
Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό και την οργή εναντίον αυτής της κυβέρνησης, αλλά δεν πιστεύω στη δυναμική και τη σπουδαιότητα αυτών των συγκεντρώσεων. Όταν μάλιστα δεν διοργανώνονται από τους επαγγελματίες του είδους, αριστερούς συνδικαλιστές. Το καλοκαίρι του 2015 οι συγκεντρώσεις του ΝΑΙ ήσαν πολυπληθέστατες, ενθουσιώδεις, επιτυχημένες οργανωτικά, αλλά το αποτέλεσμα στο ταμπλό έγραψε 61-39. 
Όσο λοιπόν πετυχημένη και αν είναι η σημερινή συγκέντρωση, ουδένα πολιτικό αποτέλεσμα θα επιφέρει. Ενδεχομένως ούτε σε επίπεδο εντυπώσεων. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κυβερνά και θα πέσει, μόνο αν χαθεί η δεδηλωμένη. Αντιθέτως δε, αν δεν συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, οι πολιτικοί αντίπαλοι θα ισχυριστούν - και ευλόγως - ότι το μήνυμα #παραιτηθείτε δεν έχει απήχηση στην κοινωνία. Μεγάλο λοιπόν το ρίσκο για μηδαμινό εν τέλει όφελος.
Συνάμα, η επίθεση που δέχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ η συγκέντρωση αυτή, εκτός του εκνευρισμού που μπορεί να προκάλεσε σε κάποια από τα στελέχη του που ως "αριστεροί" διατηρούν για τον εαυτό τους μόνο το προνομιακό δικαίωμα των μαζικών διαμαρτυριών, φανερώνει ότι έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ τον "εχθρό" που έψαχνε για να συσπειρώσει τον κόσμο του που φυλλοροεί. Δείχνοντας με το δάκτυλο και επιτιθέμενος στους πιο εύκολους στόχους, τους ελιτιστές διοργανωτές και σε εκείνους που με τις γνωστές τσιρίδες τους καλούν τον κόσμο στη συγκέντρωση, άδραξε της ευκαιρίας να επικοινωνήσει στην κοινωνία ότι σήμερα στο Σύνταγμα συγκεντρώνονται οι βολεμένοι αστοί, που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεβόλεψε προς χάρη του "λαού" με τα πρόσφατα μέτρα. Οι απαξιωτικές δηλώσεις για το ποιοι θα συμμετέχουν σήμερα, έγιναν ακριβώς με αυτή τη λογική.
Στη στόχευση αυτή συνδράμουν - φυσικά - και οι γνωστοί μπαχαλάκηδες που έσπευσαν να προγραμματίσουν αντισυγκέντρωση την ίδια ώρα, ακριβώς για να τονισθεί η διαφορά των μεν και των δε.
Συνεπώς, καλώς θα πάνε όσοι το αποφασίσουν. Θα τονωθεί ο όποιος ενθουσιασμός μετά την αποτυχία του #φύγετε, θα θυμηθούνε το περσινό καλοκαίρι. To know us better και καλές διακοπές.
Η κυβέρνηση θα επιβιώσει ούτως ή άλλως. Και θα της έχει παρασχεθεί ο "εχθρός" που έψαχνε εναγωνίως για να δικαιολογήσει αργότερα, γιατί το κυβερνητικό πρόγραμμα απέτυχε παταγωδώς.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ