Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Εκβιαστές δημοσιογράφοι; Πέφτω από τα σύννεφα


Από το Μυστήριο
Παρακαλείται όποιος έπεσε από τα σύννεφα, πληροφορούμενος τη σύλληψη δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβίαση, να σταματήσει να διαβάζει το άρθρο και να αυτοαπελαθεί.
Ομοίως, όσα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι δηλώνουν σήμερα έκπληκτοι από τη σύλληψη συναδέλφων τους. Το αστείο είναι ότι για το ξεκάρφωμα κάποιοι βάζουν και εισαγωγικά στη λέξη δημοσιογράφοι.
Τόσα χρόνια, το προφανές, ήτοι πώς είναι οικονομικά δυνατό να κυκλοφορούν εφημερίδες με κυκλοφορία ελάχιστα εκατοντάδες φύλλα, φαίνεται ότι απασχολούσε μόνο τους μη δημοσιογράφους. Το εύλογο ερώτημα πως συντηρούνται αυτές οι εφημερίδες (και είναι πολλές), όταν ουδείς τις διαβάζει, η πολιτεία δεν τολμούσε να το απαντήσει. Προφανώς διότι αυτές οι εφημερίδες και οι ιδιοκτήτες τους εξυπηρετούσαν καταστάσεις, συμφέροντα, στρατηγικές.
Αναλόγως δρουν και αναρίθμητα sites και blogs, τα οποία επί της ουσίας λειτουργούν παρασιτικά απειλώντας και εκβιάζοντας. Και τα οποία όμως έχουν πολλούς πιστούς αναγνώστες που ηδονίζονται με τον δημοσιογραφικό βόθρο και τις "αποκαλύψεις - βόμβα" τους.
Ουδείς αναρωτήθηκε ποιον δημόσιο σκοπό εξυπηρετεί η διαφήμιση κρατικών εταιρειών που λειτουργούν υπό μονοπωλιακό καθεστώς.  
Και δεν έχουν κανένα πρόβλημα τα λαμόγια αυτά, που ανήκει εκείνος που θα πλήξουν, ούτε που ανήκει εκείνος που επιχορηγεί τη λάσπη. Ας ανήκουν και στην ίδια παράταξη. Αρκεί να πέφτει το χρήμα.
Και προφανώς για εκβιασμούς, λάσπη και πληρωμένους ύμνους, λεφτά υπάρχουν.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ