Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Το μήνυμα εστάλη...


Από το Μυστήριο
Η Τουρκία ολοένα και βουλιάζει βαθύτερα στον βάλτο του πολέμου της Συρίας. Αρχής γενομένης με την υποστήριξη του ISIS και των λοιπών ισλαμιστικών ένοπλων ομάδων (Αλ Νούσρα κλπ) επί σκοπώ διχοτόμησης της Συρίας και δημιουργίας ζωνών επιρροής της Άγκυρας επ' αυτής.
Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους αύξησε την θερμοκρασία στην περιοχή και μία σπίθα - αφορμή μπορεί να προκαλέσει μείζονα πολεμική σύγκρουση. Η Άγκυρα επί τρεις ημέρες βομβαρδίζει θέσεις Κούρδων στη Συρία αναζητώντας απεγνωσμένα διαφυγή.
Οι μαξιμαλιστικές επιδιώξεις του νεο-οθωμανικού δίδυμου, Ερντογάν - Νταβούντογλου, έχουν σύρει τους Τούρκους ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική πολεμική εμπλοκή, όπου το διακύβευμα δεν θα είναι η προστασία των τουρκικών συμφερόντων και των Τουρκομάνων συμμάχων, αλλά η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, καθώς η Τουρκία κινδυνεύει να βρεθεί περικυκλωμένη από Κούρδους.
Με το γνωστό αλαζονικό του ύφος, σήμερα το πρωί ο Ερντογάν ζήτησε από τις ΗΠΑ να αποφασίσουν αν είναι μαζί με την Τουρκία ή με τους «τρομοκράτες», εννοώντας τους Κούρδους του YPG που μάχονται στο Δυτικό Κουρδιστάν (Συρία - Rojava), καθώς και του PKK στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.
Η απάντηση δόθηκε το απόγευμα, όταν έλαβε χώρα επίθεση με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες με στόχο στρατιωτικά οχήματα στο κέντρο της Άγκυρας.
Οι ΗΠΑ φαίνεται αποφάσισαν με ποιον είναι...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ