Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

G-G, χάσαμε...


Από τον Μυστήριο
Με μια απλή ματιά στα αποτελέσματα καθίσταται απολύτως σαφές ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας απέτυχε να εκφράσει την υπαρκτή ανάγκη ανανέωσης της ΝΔ, καίτοι ήταν ο πιο νέος και άφθαρτος εκ των υποψηφίων.
Απέτυχε να πείσει ότι είναι σε θέση να αλλάξει και να επανιδρύσει την παράταξη, παρά τα αντιθέτως εξαγγελθέντα. Ο δε δημόσιος λόγος του ήταν περισσότερο ασαφής και γενικός από όσο απαιτούν οι συνθήκες και οι ανάγκες της χώρας και του κόμματος.
Η αδυναμία του να πείσει είχε ως άμεση συνέπεια να αποτύχει να κινητοποιήσει τις νέες ηλικίες να έλθουν να ψηφίσουν μαζικά, με αποτέλεσμα τον νικητή να κρίνουν οι ψήφοι των 50+, οι οποίοι ήσαν η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων και οι οποίοι ψήφισαν αυτούς που ήξεραν...
Αλλά και η επικοινωνιακή διαχείριση της υποψηφιότητάς του ήταν, στην καλύτερη, ερασιτεχνική με τρανταχτές αδυναμίες. Άνευρη και χωρίς στόχευση, με παλαιοκομματικά χαρακτηριστικά, τα οποία υποτίθεται αντιστρατευόταν η υποψηφιότητά του.
Κι όμως. Όσοι τον γνώρισαν δια ζώσης έχουν να πουν τα καλύτερα...
Η παρέμβαση του Καραμανλή την τελευταία εβδομάδα υπέρ του Μεϊμαράκη διέλυσε οριστικά τις όποιες ελπίδες του Τζιτζικώστα για την είσοδό του στον δεύτερο γύρο. Έχασε μάλιστα και στην Βόρεια Ελλάδα, η οποία υποτίθεται ότι ήταν το προπύργιό του. Πρέπει να κατάλαβε καλά πια ο Τζιτζικώστας ότι ο Καραμανλής και μόνο, κάνει κουμάντο και στην περιφέρειά του.
Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, τουλάχιστον κατ' εμέ. Εμφανίσεις και φωτογραφήσεις όπως η ανωτέρω με τους ανωτέρω, και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες πριν την κάλπη, ζημίωσαν άνευ άλλου την εικόνα του, ως φορέα της ανανέωσης και απαλλαγής της παράταξης από τα συμφέροντα, προκαλώντας μάλιστα αναπόφευκτες (και εύλογες θα έλεγα) αντισυσπειρώσεις, δοκιμάζοντας συνάμα τις αντοχές ακόμη και εκείνων που τον στήριξαν.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ