Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ένα λάθος πριν τον Ρώσο-τουρκικό πόλεμο


Από τον VF
Για όποιους παρακολουθούν και τους αρέσουν τα στρατιωτικά. Η Ρωσσία ήδη άρχισε τον πόλεμο στην Τουρκία, απλώς δεν το ανακοινώνει.
Η Τουρκία όντως αντί να επικοινωνήσει άμεσα στο κόκκινο τηλέφωνο διά του Πρωθυπουργού της εστράφη στο ΝATO για προστασία και τηλεφώνησε ο Νταβούτογλου στον Λαβρόφ για να πει παπαριές. Τουλάχιστον είναι ευτυχής συγκυρία ότι οι Τούρκοι μαζί με τις μπίζνες ζουν και αναπνέουν από τις στρατηγικές βάθους και τα παντουραννικά όνειρα του κατά φαντασίαν ιδεολογικού απογόνου του Γκιολκάπ. Ευτυχώς γιατί έχομε αυτούς που ούτε σε σουβλατζίδικο των Εξαρχείων έπρεπε να έχουμε.
Συγκεκριμένα κατέρχεται από την βάση της Μαύρης Θάλασσας, ναι την πρώην ουκρανική, το τρομακτικό καταδρομικό S-300 " Μόσκβα", ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της Ρωσσίας στην θάλασσα, αν όχι το πλέον βαρύ και πρακτικά ακατανίκητο. Όποιος θέλει ας ψάξει διαδικτυακώς τα χαρακτηριστικά του, θα μείνει ενεός.
Τα σταθμευμένα και μη μέχρι πρότινος χρησιμοποιούμενα μαχητικά Su-30sm αντί των "light" Su-24 μπαίνουν στην μάχη. Αρχίζουν εντατικά επιχειρήσεις σε Τουρκομανικούς θύλακες της Βορειοδυτικής Συρίας, όπου Τούρκοι γκρίζοι λύκοι και παραστρατιωτικοί της Άγκυρας δραστηριοποιούνται, την ίδια ώρα που οι Ρώσσοι διαρρέουν ότι ήσαν Γκρίζοι Λύκοι και όχι Τουρκμένοι που κατέρριψαν το αεροσκάφος.
Η διακοπή στρατιωτικών σχέσεων αποδεικνύει του λόγου το αληθές: Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει υποχρέωση επικοινωνίας προ της καταρρίψεως ή εμπλοκής σε πολεμική σύρραξη. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Ρωσικής βουλής της Δούμα ομιλεί περί προδοσίας του Ερντογάν στον Τουρκικό λαό και οι Ρώσσοι σαμποτάρουν Ερντογάν τουριστικά και επιχειρηματικά, σε μία σαφή προσπάθεια να τον υπονομεύσουν και να είναι συμμέτοχοι με τους Αμερικάνους στην επομένη κεμαλική ημέρα που επιθυμούν.
Θα ήτο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι συμβαίνει στον μέχρι πρότινος κεμαλικό στρατό που έχει άνωθεν - και μόνον - ισλαμοποιηθεί. Πώς θα αισθάνονται όταν βλέπουν το τέρας Μόσκβα να πλέει στον Βόσπορο; Αρκεί ένα "λάθος" και μία αστοχία που θα οδηγήσει σε Πόλεμο, όχι Σύρραξη, Πόλεμο.
Φυσικά όλα αυτά και ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου τα ήξεραν, αλλά έχουν επιλέξει να είναι ηγήτορες της Σουνιτικής Ανατολής και του Τουρκικού Κόσμου με Οθωμανικές διαπραγματεύσεις "παζάρια" με τα αντικρουόμενα συμφέροντα της Δύσεως, ενώ έχουν εξοπλίσει πολύ βαριά και αποτελεσματικά τον στρατό τους. Θα δούμε που θα οδηγήσει η αλαζονεία τους, καλό ή κακό.
Και κάτι τελευταίο, ο Κοτζιάς εκ νέου αποδεικνύεται ότι είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ στο κοπροσυριζιστάν, είναι δε αδιάφορες οι εμμονές του. Όταν ομιλούμε περί πολιτικής φυσικά.
VF