Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Απολαυστικό άρθρο για τους 7+1 λόγους που θα δούμε το ελληνικό και όχι το ισπανικό clasico!


7+1 λόγοι που θα δούμε το ελληνικό και όχι το ισπανικό clasico!
Γιάννης Αυλακιώτης 
(Πηγή : http://www.sdna.gr)
Με όποιον έχω μιλήσει τις τελευταίες μέρες φίλοι μου, το ίδιο πράγμα μου λέει για τα ντέρμπι του Σαββάτου: Δεν τίθεται θέμα διλήμματος ανάμεσα στο ελληνικό και το ισπανικό clasico.
Πρέπει να είσαι μεγάλος «Γκιρτζίκης» (μονάδα μέτρησης “μυρουδιάδων” ) από ποδόσφαιρο για να επιλέξεις την ισπανική σούπα και όχι το ελληνικό υπερθέαμα της Superleague. Και αν έχετε αμφιβολίες διαβάστε τους 8 σημαντικότερους λόγους για τους οποίους θα προτιμήσουμε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός απ’ το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα.
1. Για να δούμε το ντέρμπι χαλαρά και χωρίς αγωνία
 Είμαστε σε κρίσιμη ηλικία φίλοι μου. Η αγωνία και οι συγκινήσεις είναι οι δυο σημαντικότεροι λόγοι (μετά τις γυναίκες) που μπορούν να μας στείλουν να κάνουμε παρέα στον Τζον Σνόου. Και όποιος κάτσει να δει το ισπανικό clasico είναι βέβαιο ότι θα θέσει την υγεία του σε κίνδυνο με αυτά που θα τραβήξει. Αγωνία, σασπένς, εναλλαγές στο σκορ μέχρι και ανατροπές μπορεί να δει. Ενώ το δικό μας ντέρμπι κάθεσαι και το βλέπεις πιο χαλαρός και απ’ τον Σταρόβα! Τον νικητή τον ξέρεις πριν την έναρξή του, τον πρωταθλητή πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και τις δηλώσεις του Σάββα πριν γεννηθείς. Δεν σε τρώει το άγχος και η αγωνία επί 90’ λεπτά. 

2. Για να σιγουρευτείς ότι μπορείς να ρίξεις την Τζένιφερ Λόπεζ
Αν όπως λέει το ρεπορτάζ ξεκινήσει βασικός ο Ατζαγκούν τότε δεν χρειάζεσαι τη Τζοβάνα Φραγκούλη για να πραγματοποιηθεί η ευχή σου. Αν ο Νιγηριανός κατάφερε να πείσει και δεύτερο προπονητή ότι δεν είναι ο μεγάλος αδερφός του Φρόντο που θέλει να κλέψει το δαχτυλίδι απ’ το Γκόλουμ, αλλά ποδοσφαιριστής, όλα μπορούν να συμβούν. Μέχρι και να ρίξεις την Τζένιφερ Λόπεζ με την παλιά ερωτική, πακιστανική ατάκα: «Μμμμμμμμ».


3. Για να απολαύσεις τον περίπατο του προέδρου στον αγωνιστικό χώρο
Ήδη έχουν βγει τα πρώτα στοιχήματα για τη φετινή είσοδο του προέδρου. Θα κάνει απλό περίπατο όπως πέρυσι όταν με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ήθους και παγκόσμιας ειρήνης ή θα προτιμήσει κάτι πιο εντυπωσιακό; 1) Βάδην μαζί με τον Σάββα και τον Κώστα-Τσέλσι (καβάλα στο μοτοσακό ο διευθυντής facebook του Ολυμπιακού για να αντέξει 23 δευτερόλεπτα). 2) Να κάνει Skydiving μαζί με τον Γαβαθιώτη απ’ τον έβδομο ουρανό ή 3) απλώς θα μπει χορεύοντας «Χάκα» σαν τους Νεοζηλανδούς, φορώντας μόνο το πουκάμισο που έχει ένα κουμπί λιγότερο;


4. Για να δεις τον Εσιέν να ντεμπουτάρει με την φανέλα του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα
Αν εκτός απ’ τον Γκανέζο δεις και την γοργόνα αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου να παίζει πασιέντζα με τον Έλβις Πρίσλεϊ για να γιορτάσουν το γκολ του Φουρτάδο, ύστερα από σέντρα ακριβείας του Βύντρα, τότε ξέρουμε τι έκανες το φετινό καλοκαίρι. Έβλεπες κύκλους στο Άμστερνταμ μαζί με τον Τάκη τον Κυριλέ και τον Τζέιμς Γκιστ.

5. Για να δεις πώς θα συμπεριφερθεί ο Αμπέιντ
Έβαλε μυαλό ο παλιοτεντιμπόης ή θα αρχίσει τα παλιά και θα «σημαδεύει με το τόξο, αηδίες τώρα». Αν ο Αμπέιντ παραμείνει σεμνός και ταπεινός και δεν αρχίσει την τοξοβολία, τότε σίγουρα θα είναι έτοιμος «για το Όσκαρ της μεγάλης ανατροπής». Σιγά μην το χάσει ο Τσόρι άλλωστε.


6. Για τις δηλώσεις του Σάββα
Αν και όλοι γνωρίζουν τι θα πει στο διάγγελμά του το πουλέν της Αννίτας, η αξία να το ακούς είναι ανεκτίμητη. Ο Σάββας θα σκάσει απ’ το βάθος σαν καμικάζι αυτοκτονίας, θα βουτήξει το μικρόφωνο του δημοσιογράφου και θα πει (ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα): «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτας για την προσπάθειά τους. Ήταν συγκλονιστικοί μέσα στη ζούγκλα. Ήτανε ζούγκλα κανονική. Εγώ είμαι 92 χρόνια στα γήπεδα, τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία γιατί ο Ολυμπιακός δεν στέκεται σε αυτά, αλλά αφού μου βάζετε το μαχαίρι στο λαιμό θα πω ότι πρέπει να ντρέπεται ο διαιτητής μου δεν μας έδωσε το τρίτο και το τέταρτο πέναλτι και συγχαρητήρια στον πρόεδρο μας, τον φοβερό κύριο Μαρινάκη που έφερε παικταράδες και έφτιαξε ομάδα για να κερδίζει και τους διαιτητές και να κοιτάξουν να φτιάξουν και οι άλλοι ομάδα και να αφήσουν την καραμέλα της διαιτησίας, όπως εμείς που δεν σχολιάζουμε την αισχρή σημερινή διαιτησία γιατί θέλουμε το 50%-50% και να αφήσουν τη λασπολογία για έναν άνθρωπο που είναι μόνο προσευχή, νηστεία και φιλανθρωπίες».

7. Γιατί αυτό το ματς μπορεί να αλλάξει το πρωτάθλημα
Σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού, το «τριφύλλι» θα μπει ξανά στο παιχνίδι και θα αποκτήσει νέο ενδιαφέρον το πρωτάθλημααχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Επίσης θα επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη, ο Κουτσούμπας θα πει το πρώτο του «ναι» και ο Κομπότης θα φέρει στη Λιβαδειά τον Θίο Γουόλκοτ. Για να αφήσει το Τζόκερ (και το στοίχημα) και να πιάσει τον Θίο. 

8. Για να τσεκάρεις τα αντανακλαστικά της ελληνικής αστυνομίας
Στην πρώτη σέντρα του Βέμερ απ’ τα δεξιά μπορεί να μην αντιδράσουν οι αστυνομικοί (θα πιστέψουν ότι επέστρεψε ο Βύντρα). Στην τρίτη γιόμα του Ατζαγκούν απ’ τα αριστερά όμως, που η μπάλα θα φτάσει στη ΓΑΔΑ απέναντι, θα καταλάβουν ότι ήταν ρουκέτα απ’ τους «Πυρήνες της ποδιάς» του Νιγηριανού ή θα νομίζουν ότι είναι ο Μαζιώτης και θα σημάνει συναγερμός σαββατιάτικα;