Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν χαράζει τη μεταναστευτική πολιτική η κυρά Τασία...


Από το Μυστήριο
Το πρωί πέρασα από την πλατεία Βικτωρίας, όπου ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, οι οποίοι προφανώς είχαν διανυκτερεύσει εκεί.
Στο Φαρμακονήσι συνεχίστηκε η θυσία αθώων που ριψοκινδυνεύουν την ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. Παιδάκια και βρέφη που γλύτωσαν από τον πόλεμο στον τόπο τους, χάθηκαν στην φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ανείπωτος ο πόνος των γονιών τους.
Μυριάδες κακόμοιροι φθάνουν καθημερινά στον Πειραιά ξεκινώντας το μακρύ ταξίδι που θα τους οδηγήσει στην γη της επαγγελίας διασχίζοντας χιλιάδες χιλιόμετρα. Στην Γερμανία.
H Γερμανία όμως αναστέλλει την την εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν στα σύνορά της με την Αυστρία προκειμένου να ελέγξει τον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων που εισέρχεται στο έδαφός της.
Το ίδιο πράττουν και οι Αυστρία - Ουγγαρία.
Σερβία και Σκόπια σκέπτονται να φτιάξουν φράκτες στα σύνορά τους.
Είναι φανερό ότι κανείς Ευρωπαίος δεν τους θέλει στον τόπο του. Και εκείνοι σπεύδουν να φθάσουν στην Κεντρική Ευρώπη πριν τους προλάβει ο χειμώνας.
Η Ελλάδα εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος κινδυνεύει να βρεθεί με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στην επικράτειά της, εγκλωβισμένους, καθώς ούτε να πάνε στον τόπο προορισμό τους θα μπορούν, ούτε να επιστρέψουν στις χώρες.
Ενώ όμως όλες οι χώρες, σοβαρές ούσες, αναζητούν λύσεις για να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση που απειλεί ακόμη και την εθνική ασφάλειά τους, στην Ελλάδα είχαμε υπουργό μετανάστευσης την κυρά Τασία να χαράζει πολιτική παρέα με τους συντρόφους της συνεπαρμένους από ουτοπικές διεθνιστικές ιδεοληψίες.
Έτσι, το μόνο σχέδιο της ελληνικής πολιτείας είναι πως θα αδειάζουν τα νησιά από τους χιλιάδες που αποβιβάζονται κάθε ημέρα, στέλνοντάς τους με πλοία στον Πειραιά. Ουδένα ενδιαφέρει πως όλοι αυτοί φθάνουν στα σύνορα με τα Σκόπια. Μία χώρα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Σκορποχώρι. Ανοιχτά σύνορα να μπαίνει και να βγαίνει οποιοσδήποτε.
Για να ξαναγεμίσουν τα νησιά την επόμενη ημέρα...
Και να συνεχίσουν να χάνονται δεκάδες ζωές στα κύματα του Αιγαίου.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ