Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΝΔ έχει χάσει τις "μάχες" στην κοινωνία, όχι στο Κοινοβούλιο


Από το Μυστήριο
Αν το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ είναι η εκπροσώπηση του κόμματος στις συνεδριάσεις της Βουλής, τότε πράγματι μειονεκτεί η υποψηφιότητα του Τζιτζικώστα.
Η άποψη αυτή είναι τουλάχιστον αντιφατική, δεδομένου ότι η ΝΔ έχει χάσει αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες, παρά την παρουσία στην Βουλή όλων των αρχηγών της, Σαμαρά και Μεϊμαράκη, οι οποίοι, αν μη τι άλλο, ως παλιοί κοινοβουλευτικοί, έχουν την απαραίτητη εμπειρία αλλά και ικανότητες.
Όλοι όσοι προσχηματικά μετέρχονται του ανωτέρω επιχειρήματος, εκουσίως ξεχνούν ότι η ΝΔ έχει χάσει την επαφή και τη σύνδεση με την κοινωνία, όχι τις "μάχες" εντός του Κοινοβουλίου.
Η ΝΔ έχει πάψει να αποτελεί ζωντανό οργανισμό, αλλά αποτελεί προπύργιο για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών και συμφερόντων οικογενειών και τζακιών που έχουν τις τύχες του κόμματος κληρονομικώ δικαίω από την ίδρυσή της το 1974, αλλά και παλιότερα επί ΕΡΕ.
Το μείζον ζήτημα είναι συνεπώς, αν η ΝΔ εκπροσωπεί επαρκώς τις ανάγκες και τον παλμό της κοινωνίας, και αν η κοινωνία των πολιτών εκφράζεται επαρκώς εντός της ΝΔ.
Φυσικά και είναι σημαντική η εκπροσώπηση της ΝΔ στο κοινοβούλιο, όσο παραμένει στην αντιπολίτευση. Το ζήτημα αυτό επιλύεται, αν την εκπροσώπηση αυτή αναλάβει ένας έμπειρος κοινοβουλευτικός, κοινά αποδεκτός από τους συναδέλφους του, ούτως ώστε να μην εμφανιστούν διαλυτικά φαινόμενα.
Η ΝΔ σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι. Αν δηλαδή θα περάσει στη νέα εποχή ή θα μείνει καθηλωμένη στις πρακτικές και λογικές του παρελθόντος.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ