Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Αφιέρωμα στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και τις ομάδες της Βραζιλίας (Μέρος 7ο, Τελευταίο)


Από τον Ερυθρό Δευκαλίωνα
ABC & AMERICA NATAL. Οι δύο αυτές ομάδες είναι οι καλύτερες στην πόλη Νatal της πολιτείας του βόρειου Rio Grande. Η ABC προηγείται με 51 πρωταθλήματα πολιτείας έναντι 32 της Αmerica.

Η ABC είναι η πιο αγαπητή ομάδα της πόλης, ενώ η Αmerica "americao", δηλαδή η μεγάλη Αmerica. Γήπεδο και των δύο είναι το Μachadao, το οποίο φέτος κατεδαφίζεται και στη θέση του θα χτιστεί το Αrena das dunas (η αρένα του αμμόλοφου) για το μουντιάλ του 2014.
PAYSANDU & REMO. Στο Βelem της πολιτείας Ρara γίνεται μάχη για την πρωτοκαθεδρία της πόλης.


Προς το παρόν η Ρaysandu προηγείται 44-42 στα πρωταθλήματα πολιτείας της Remo. Η Ρaysandu είναι ο "μπαμπούλας" και η Remo η "μπλε".


Η Ρaysandu πριν 6-7 χρόνια έκανε ντεμπούτο στο Libertadores. Η Ρara τώρα είναι στην δ΄ εθνική. Κοινό τους γήπεδο είναι το ολυμπιακό στάδιο του Ρara.
SAO CAETANO. H Sao Caetano είναι μια πόλη στο Sao Paulo. H ομάδα είναι ο "βενιαμίν" των βραζιλιάνικων ομάδων, καθώς ιδρύθηκε μόλις το 1989. Tο 2004 κατέκτησε το Paulista. Tο 2000 ανέβηκε στην α΄. Tο 2002 έχασε στα πέναλτι το Libertadores!!!!


Tο 2005 της αφαιρέσανε 24 βαθμούς, γιατί ένας παίκτης της έχασε τη ζωή του σε ένα ματς και αποδείχθηκε ότι ξέρανε ότι έχει προβλήματα υγείας. Από το 2007 είναι στην β΄. Λέγονται και "Αzulao" (η μεγάλη μπλε). Το γηπεδό τους έχει το όνομα ενός δημάρχου.
SANΤO ANDRE. Είναι η ομάδα του δήμου Santo Antre στο Sao Paulo. Δεν έχει να επιδείξει τίποτα αξιόλογο πλην ενός κυπέλλου Βραζιλίας.


Το παρατσούκλι τους είναι "Ramalhao". Ramalho λεγόταν ο Πορτογάλος εποικιστής που ίδρυσε το Santo Andre το 1550. Το γήπεδο τους λέγεται "Βrunao" προς τιμήν κάποιου Bruno (όχι του Cirillo...).
NACIONAL. Για το τέλος άφησα μια μικρή μεν, ξεχωριστή δε, ομάδα της Βραζιλίας, την Νacional. Είναι ομάδα της πόλης Μanaus (μητέρα των θεών για τους γηγενείς) στην πολιτεία του Αμαζονίου. Η πόλη Μanaus είναι η μητρόπολη του Αμαζονίου.

Ο μισός πλυθησμός της πολιτείας ζει εκεί, ενώ είναι και πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η Νacional έχει με μεγάλη διαφορά τα περισσότερα πρωταθλήματα Αμαζονίου με 40. Τώρα είναι στην 4η εθνική, ενώ στην 1η έχει να παίξει 25 χρόνια. Φανταστείτε ότι από τις πιο μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας απέχει τουλάχιστον 5.000 χιλιόμετρα... Οι οπαδοί της την αποκαλούν Νaca (υποκοριστικό του Νacional). Το γήπεδο της Vivaldao ανακατασκευάζεται, καθώς η FIFA αβαντάρει την πόλη (λόγω Αμαζονίου) και θα γίνουν εκεί αγώνες για το μουντιάλ του 2014 και μάλλον και του Confederation Cup του 2013.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ