Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Αφιέρωμα στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και τις ομάδες της Βραζιλίας (Μέρος 5ο)


Από τον Ερυθρό Δευκαλίωνα
GUARANI. Στο προάστιο Campinas υπάρχει μία απο τις ''μικρές'' του Sao Paulo, η Guarani. Tους λένε καi Bugre (ινδιάνους), επειδή έχουν πολλούς γηγενείς οπαδούς. Tο παράδοξο της Guarani είναι ότι, ενώ δεν έχει πάρει ούτε ένα Paulista (που να πάρει με τόσα θηρία που πρέπει να ανταγωνιστεί...), έχει πάρει το 1978 το Brasilerao!!!! Δεν γνωρίζω τον λόγο, αλλά το γήπεδό της έχει το ανεπανάληπτο όνομα "χρυσό σκουλαρήκι"!!!

SPORT RECIFE. Στη πολιτεία του Ρernambuco (γνωστή απο τον Ζουνίνιο) και στην πόλη του Recife η Sport είναι η μεγάλη ομάδα της βραζιλιάνικης Βενετίας (Recife). Κυρίαρχος του Campeonato Pernambucano με 39 τρόπαια. Είναι γνωστή και ως "τα λιοντάρια του βορρά" λόγω σήματος και γεωγραφικής θέσης. Αγωνίζεται στο ''ρετιρέ''της γειτονιάς Ilha do retiro.
NAYTICO. H δεύτερη σημαντική ομάδα του Recife είναι η Nautico (ναύτες). Tο παρατσούκλι τους και συνάμα μασκότ τους είναι το Timbu (τρωκτικό της χώρας). Γήπεδο έχει το Aflitos. To Aflitos έγινε διάσημο για τη ''μάχη του Aflitos''.


To 2005 η Gremio και η Nautico παίζουν το κρίσιμο παιχνίδι για την άνοδο. H Nautico χάνει 2 πέναλτι, στο δεύτερο δε, ο διαιτητής αποβάλει σε κλάσματα 3 παίκτες της Gremio που πλέον παίζει με 7 (είχε φάει άλλη 1 κόκκινη) και όμως με γκολ του 17χρονου τότε Άντερσον (της Manchester United) κερδίζει 1-0!!!!
AVAI. Η Αvai είνα ομάδα της νησιωτικής πλευράς της πόλης Florianopolis στην πολιτεία Santa Catarina. Το όνομά της το πήρε από τη μάχη του Αβαί στον πόλεμο της τριπλής συμμαχίας (Αργεντινή - Βραζιλία - Ουρουγουάη εναντίον Παραγουάης).

Αποκαλούνται ''τα νησιώτικα λιοντάρια'' και το γηπεδό της ''ο μπλε ναός''.
FIGUEIRENSE. H άλλη ομάδα της Florianopolis είναι η Figueirense από την γειτονιά Figueira. Mοιράζεται με την Avai την κoρυφή του Catarinaense με 15 κατακτήσεις.

Tο παρατσούκλι τους, που ΑΝ το είχε ελληνική ομάδα θα γελάγανε μέχρι ο φλοιός και ο μανδύας της ελληνικής γης, είναι ΣΥΚΙΕΣ!!!! Έχει έδρα το Orlando Scarpelli προς τιμήν του προέδρου της που το έχτισε.
Συνεχίζεται...
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ