Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Αποκλειστικό: Οι 10 λόγοι για να μείνει ο Κομπότης για πάντα στη Superleague!


Κομπότης: 10 λόγοι για να μείνει για πάντα στη Superleague!
Γιάννης Αυλακιώτης
(Πηγή : http://www.sdna.gr/)
Πληροφορούμαι φίλοι μου ότι από χθες το απόγευμα οι άνθρωποι της Nova εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξήσουν τη συνδρομή των μελών τους κατά 50%. Μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και την παραμονή του Λεβαδειακού στη Superleague το προϊόν θεωρείται πλέον φιλέτο.
Μπορεί στην Ελλάδα οι μπουρτζόβλαχοι οπαδοί να θεώρησαν την απόφαση έκπληξη ή σκάνδαλο όμως στο εξωτερικό οι γνώστες του αθλήματος το περίμεναν. Έμπειροι αναλυτές ανέφεραν ότι είναι πιο πιθανό να πέσει παίκτης του Ολυμπιακού μέσα στην περιοχή και να μην πάρει πέναλτι παρά να υποβιβαστεί ο Λεβαδειακός.
Και αυτό γιατί ο Κομπόταρος είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο ότι και ο Βαρουφάκης για την Ελλάδα. Asset. Και υπάρχουν 10 πολύ σοβαροί λόγοι για να μείνει μαζί με το Λεβαδειακό για πάντα στη Superleague:
1. Για να υπάρχει μια ομάδα να δυσκολεύει τον Ολυμπιακό. Σε ένα αναξιόπιστο πρωτάθλημα γεμάτο ομάδες-δορυφόρους και δανεικούς χρειάζεται και ένας ανεξάρτητος σύλλογος, πιο καθαρός και από τα νερά του Νιαγάρα να κρατάει τη σημαία της διαφάνειας ψηλά. Ο Λεβαδειακός είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί με την πειθώ του προέδρου της να κλέβει δανεικούς από τον Εργοτέλη (Πουλίδο) και να μετατρέπει τα ματς με τον Ολυμπιακό σε αμφίρροπες αναμετρήσεις που κόβουν την ανάσα. Κανείς δεν μπορεί κάθε χρονιά να προβλέψει σε ποιο λεπτό των καθυστερήσεων θα βάλει το νικητήριο γκολ ο Ολυμπιακός. 
2. Για να έχει ενδιαφέρον το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός του Κομπότη είναι το αλατοπίπερο της Superleague. Δεν σε αφήνει να πλήξεις δευτερόλεπτο. Ματς που χάνει 3-0 στο 6’ μπορεί να το κερδίσει 3-4 στο 94’. Γι’ αυτό ο Κομπότης έχει προνοήσει να υπάρχουν τηλεοράσεις και στις τουαλέτες. Γιατί αν ξεγελαστείς και πας δυο λεπτά για κατούρημα κινδυνεύεις να χάσεις χατ τρικ του Σηφάκη. 
3. Ανοίγει τα κλειστά επαγγέλματα. Ο Κομπότης είναι ο μεγαλύτερος μεταρρυθμιστής των τελευταίων 30 χρόνων. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακόμα παλεύουν με το Θύμιο το Λυμπερόπουλο να ανοίξουν το κλειστό επάγγελμα των ταξιτζήδων και ο Κομπόταρος άνοιξε το κλειστό επάγγελμα των ball boys. Κάθε χρόνο την τελευταία αγωνιστική όποιος πάρει μια μπάλα και πάει στη Λιβαδειά να την πετάξει 6 φορές στον αγωνιστικό χώρο, προσλαμβάνεται από το Γιάννη ως ball boy (παραγωγική δουλειά, την εγκρίνει και ο Θηβαίος).
4. Στηρίζει την ελληνική παράδοση. Κάθε χρόνο το πανηγύρι για την έξοδο της ομάδας στο Ασιατικό χάντικαπ γίνεται στο κουτούκι του Γιώργου Μάγγα. Ο Κομπότης, ως συνάδελφος του Μάγγα (έχει πάει κλαρίνο τις μισές ομάδες της Superleague) δεν ξεχνάει ποτέ τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.
5. Δίνει αξία στο ακίνητό σου. Οι μεγαλύτεροι μεσίτες της χώρας συμφωνούν ότι ένα ακίνητο έχει μεγαλύτερη αξία αν είναι δίπλα στον Κομπότη παρά στη θάλασσα. Και αυτό γιατί ο γείτονας του Γιάννη είναι το τρίτο πιο επικερδές επάγγελμα μετά τους γιατρούς και τους «Πρίγκιπες του Τσάκα». Αν ρωτήσεις στην τύχη 100 ανθρώπους ποιος είναι ο πιο γνωστός γείτονας στην Ελλάδα θα σου απαντήσουν «ο Κώστας Γείτονας του ΠΑΣΟΚ και ο Γείτονας του Κομπότη». 
6. Είναι μένταλιστ επιπέδου Γιούρι Γκέλερ. Ο Κομπότης απέδειξε ότι εκατοντάδες άνθρωποι μπορούν με τη δύναμη του μυαλού τους να λυγίσουν κουτάλια και να προβλέψουν το ακριβές σκορ ενός αγώνα, το ημίχρονο-τελικό και τον πρώτο παίκτη που θα σκοράρει. Η δύναμη της θέλησης κάνει θαύματα. 
7. Στηρίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μόλις ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το ποδόσφαιρο ο οίκος Moody’s υποβάθμισε τα ελληνικά ομόλογα στην κατηγορία Superleague (σκουπίδια). Χθες που έγινε γνωστό ότι ο Λεβαδειακός παραμένει στην κατηγορία, ανεβήκαμε στα 3Α (όχι τα όσπρια) με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 8%, ειδικά κάθε Κυριακή απόγευμα. 
8. Είναι ψηλά στο σύστημα Tendex της Superleague. Βάσει τιμοκαταλόγου έχουμε τα εξής δεδομένα. Στα 2 κακουργήματα γίνεσαι πρόεδρος της Superleague, στα 3 παίρνεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προέδρου ομάδας, στα 4 γίνεσαι πρόεδρος της ΕΠΟ και στα 5 κακουργήματα παίρνεις πρωτάθλημα. Αν ο Κομπότης κάνει το over 5 πάει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
9. Είναι πρότυπο για τα νέα παιδιά. Όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν στο μηχανογραφικό τους το επάγγελμα του «Κομπότη». Παλιά το όνειρο των γονιών ήταν να μπουν τα παιδιά τους στο δημόσιο για να πληρώνονται κάθε πρώτη του μηνός. Τώρα θέλουν να τους δουν «Κομπότηδες» για να έχουν κύρος στην κοινωνία, δόξα, κουμπούρι στην κωλότσεπη και να πληρώνονται κάθε Κυριακή απόγευμα. 
10. Γιατί το λέει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Η μανιβέλα του Σπαλιάρα και ο Κομπότης δεν πέφτουν ποτέ.