Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Φορο-λαίλαπα για να σωθεί η ιερή αγελάδα του Δημοσίου


Από το Μυστήριο
Η φορο-λαίλαπα των 8,9,10, ή 20 δισ κατέδειξε την πολιτική στόχευση της οικονομικής διακυβέρνησης της πρώτης φοράς Αριστεράς.
Φόροι σε ό,τι κινείται, σε όποιον αναπνέει. Όποιος τολμά να παράγει πλούτο θεωρείται a priori ως εχθρός του λαού και αναλόγως θα τιμωρείται φορολογικώς. Παλιότερα λεγόταν από όσους είχαν δικές τους επιχειρήσεις, ότι είχαν το Δημόσιο συνέταιρο. Τώρα πια το Κράτος είναι ο κύριος εκμεταλλευτής, καθώς επί της ουσίας διαλύεται η μεσαία παραγωγική τάξη με αυτά τα μέτρα.
Ούτε ένα όμως μέτρο - πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης δεν υπάρχει για τον περιορισμό του σοβιετικού ελληνικού δημοσίου. Ή έστω για την αναδιάρθρωσή ή τον εκσυχρονισμού του. Καμία σκέψη για την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το Κράτος στους πολίτες του. Ουδεμία πρόθεση να θιγούν τα κατεστημένα που ηγεμονεύουν και καταδυναστεύουν τους Έλληνες επί δεκαετίες.
Ευλόγως δεν υπάρχουν σχετικές προτάσεις, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς. Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων - πελατών του ΣΥΡΙΖΑ εργάζονται στον δημόσιο τομέα ή έχουν συνταξιοδοτηθεί από εκεί. Τα συμφέροντα αυτών και των συνδικαλιστών τους προστατεύει, αφού είναι η κρίσιμη εκλογική μάζα, η οποία από ένα κόμμα του 4% ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση με 36,4%.
Για αυτό και αυτά τα μέτρα (όπως και εκείνα των προηγούμενων κυβερνήσεων) θα αποτύχουν, μια και είναι μονοδιάστατα και ιδιαιτέρως υφεσιακά. Η λογική υπερφορολόγησης μόνο εκείνων που παράγουν πλούτο ή έστω κατορθώνουν να επιζούν αυτής της κρίσης, το μόνο που θα επιτύχει είναι απολύσεις εργαζομένων, φοροδιαφυγή, μείωση της κατανάλωσης και αποεπένδυση.
Η λογική του κράτους - πατερούλη που θα προσφέρει εργασία σε όλους (τους υμετέρους φυσικά) και μάλιστα πλουσιοπάροχα σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, εξακολουθεί να εφαρμόζεται μόνο στην τελευταία σοβιετική δημοκρατία της Ευρώπης.
Δυστυχώς δεν διαφαίνεται πρόθεση από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων του τόπου να τα βάλει με τον Γολιάθ του δημοσίου. Φοβούνται ότι θα χάσουν τα πελατάκια τους.
Έτσι τα βάρη θα καλούνται να καταβάλουν εις το διηνεκές, εκείνοι που εργάζονται τελικά μόνο για να συντηρούν το δημόσιο τομέα.
Υ.Γ. 1o. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους δεξιούς ψήφισαν τον Γενάρη ΣΥΡΙΖΑ για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να μειωθούν οι φόροι...
Υ.Γ. 2ο. Η αριστερή κυβέρνηση προτείνει : α) την επαναφορά της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, ήτοι απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και αγορών, και β) ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού, αεροδρομίων, λιμανιών, ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Χωρίς περαιτέρω σχόλια...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ