Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ άρθρο αν η Superleague πήγαινε Eurovision!


Αν η Superleague πήγαινε Eurovision!
Γιάννης Αυλακιώτης
(Πηγή : http://www.sdna.gr)
Έχω ήδη καταθέσει μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου φίλοι μου επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό επικρατείας, Νίκο Παππά, για την απόφαση της ΝΕΡΙΤ να στείλει τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία στη Eurovision. Με Καπουτζίδη και Μαρία Κοζάκου, δεν κέρδισε κανείς. Η ήττα ήταν βαριά και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν άμεσα. 
Τι έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι της κρατικής τηλεόρασης; Να κρατήσουν τη Μαρία Έλενα Κυριάκου (αφού δε δήλωσε συμμετοχή ο Σαντάνα), αλλά να την πλαισιώσουν με ένα επιτελείο άξιων ανθρώπων του πολιτισμού και του αθλητισμού, που έχουν διαπρέψει στο χώρο τους και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τους νέους. Όπως θα έχετε καταλάβει, τέτοιοι άνθρωποι είναι μόνο οι παράγοντες της κρυστάλλινης Superleague. 
Ιδού το σχέδιο νίκης. Ο Γιάννης Κομπότης με τις διασυνδέσεις που έχει στο εξωτερικό και κυρίως στην Ιταλία μετά τον ημιτελικό της Τρίτης αναλαμβάνει την αποστολή να κάνει την ανατροπή στις προβλέψεις και να πείσει τους ξένους να ψηφίσουν την Ελλάδα 1 ημιτελικό/12άρι τελικό.
Ο Γιάνναρος φέρνει και τον Πουλίδο μαζί του στην Αυστρία, για να κάνει ρεπορτάζ Eurovision δίπλα στον Πουλόπουλο και τον Τσιλιπουνιδάκη και το Γιώργο Μάγκα με το κλαρίνο του για να έχει το τραγούδι παραδοσιακό άρωμα Λιβαδειάς ώστε να μας ψηφίσουν και ο Νίκος Αλιάγας με τον Ολιβιέ Καπό στη Γαλλία. 
Στο ημίχρονο του τελικού της Eurovision διαβόητος επενδυτής επισκέπτεται στα αποδυτήρια την Κοντσίτα και τις άλλες τρεις παρουσιάστριες για να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στο διαγωνισμό και καλή πρόοδο. 
Η Κοντσίτα ενθουσιασμένη από την επίσκεψη, στη συνέχεια του διαγωνισμού αναφέρει 7 φορές το δευτερόλεπτο το όνομα της Μαρίας, Έλενας Κυριάκου και προτρέπει τους τηλεθεατές να την ψηφίσουν για να μην πάει στην παράταση ο τελικός και κινδυνέψουν να χάσουν το τρένο οι οπαδοί.
Την ίδια ώρα ο Λαναρής μπαίνει στο Green Room και ζητάει από τους Σουηδούς να χάσουν 3 δωδεκάρια, για να τα πάρει η Ελλάδα και να αντιμετωπίσει τη βαθμολογική κρίση στη Eurovision. Ο Σουηδός τον ρωτάει γιατί το θυμήθηκε τώρα και όχι πριν τον τελικό, για να πάρει την πληρωμένη απάντηση της ελληνικής λεβεντιάς: «Ρε συ Σουηδε.».
Στα κρίσιμα τελευταία τραγούδια του τελικού, όπου εμφανίζονται τα μεγάλα φαβορί, τα ball boys του Πανιωνίου ρίχνουν μπάλες και δίσκους των ABBA στη σκηνή για να διακόψουν το τραγούδι και να χάσουν οι ερμηνευτές το ρυθμό τους, ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνει και ένα πανό την ώρα του τελικού που στέλνει σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση: «Σουιδαί, Ροσσείδα, Οιταλή, συνχαρητήρια για την ίτα σας».  
Από τα μεγάφωνα του Σταδίου ανακοινώνεται ότι με απόφαση της ΕΠΟ η Ελλάδα γίνεται η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που μπορεί να ψηφίσει τον εαυτό της και μάλιστα όσες φορές θέλει. Οι άλλες χώρες που παίρνουν μέρος στη Eurovision καταγγέλλουν την Ελλάδα, η οποία όμως αθωώνεται πανηγυρικά από την πειθαρχική επιτροπή της Superleague. 
Την απόφαση ανακοινώνει ο Γαβαθιώτης μαζί με τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία της Ελλάδας. Δώσαμε 8 βαθμούς στην Κύπρο, 10 στους Ιταλούς και 12 (πέναλτι) στο Θρύλο.
Μετά το τέλος της ψηφοφορίας και αφού σαρώνουμε τα δωδεκάρια και κάνουμε νέο ρεκόρ πόντων στην ιστορία του θεσμού, πηγαίνει στη μικτή ζώνη για να κάνει δηλώσεις ο Σάββας. Έξαλλος, βγάζει τα άπλυτα της εγκληματικής οργάνωσης των σκανδιναβικών χωρών στη φόρα και κάνει δριμύτατες παρατηρήσεις στον Καπουτζίδη, επειδή πήρε θέση σε ένα αμφισβητούμενο δωδεκάρι. 
Στο τέλος για να πικάρουμε τους χαμένους, κατεβαίνει ο Βαγγέλης Ιωάννου στον κλαμένο Σουηδό και αφού τον συγχαίρει, του λέει την ατάκα της χρονιάς: «You were on fire my men».