Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ !!!


Από το Σεμνό & Ταπεινό
Ξεκίνησε, λέει, τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια ... λέει.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι, εκ μέρους του συγκυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, οι «σοφοί» αυτοί άνθρωποι που θα εισέλθουν στα ενδότερα των οικονομικών και πολιτικών.
Δημήτρης Βίτσας (Πρόεδρος της Επιτροπής – όλε!) : Στο βιογραφικό του δηλώνει απόφοιτος νομικής, αλλά επαγγέλλεται ιδιωτικός υπάλληλος (!!!). Ψάξε βρες τον, δηλαδή, σε καμιά ΔΕΚΟ ... Ο εν λόγω «πρόεδρος» πρότεινε, μάλιστα, να κληθούν ως μάρτυρες οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και οι «Γιατροί του Κόσμου», με το αιτιολογικό ότι «έχουν βιώσει την ανθρωπιστική κρίση και θα μας παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες» (ο άνθρωπος το τερμάτισε !!!!). Μήπως, όμως, κ. Πρόεδρα, να καλούσαμε και μερικούς πρόσφυγες από τη Συρία; Και αυτοί έχουν βιώσει ανθρωπιστική κρίση (πραγματική)...
Χαρά Φωτίου – Καφαντάρη (όλε!) : Γεωλόγος – Συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας, ετών (σήμερα) 57 (ναι, συνταξιούχος ετών πενήντα επτά!!!).
Νίνα -είμαι ωραία- Κασιμάτη (τρία όλε, γιατί, πράγματι, είναι και ωραία) : 37 ετών, πασοκάνθρωπος απ’ τα γεννοφάσκια της (οικογενειακώς). Πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και (πρώην) φανατική υποστηρίκτρια (groupie) του ΓΑΠ (ω, ναι) ! Δηλώνει ότι έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα «στο αντικείμενο των χρηματοοικονομικών» (φέξε μου και γλίστρησα...).
Κώστας Λαπαβίτσας : Ο γνωστός θεωρητικός – υπέρμαχος της δραχμής. Και μόνον ότι υπεραμύνεται της επιστροφής της χώρας στη δραχμή, αρκεί για να τον χαρακτηρίσει κανείς (λίαν επιεικώς) «πειραγμένο» (δε χρησιμοποιώ άλλον χαρακτηρισμό, γιατί θα με λογοκρίνει ο Μυστήριος, ίσως και η Ζωή). Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εν λόγω κύριος, αριστερός κατά τα λοιπά, έχει κάτι «ψιλά» σε καταθέσεις στο εξωτερικό. Αλλά είπαμε, αριστεροί είναι, δεν είναι κορόιδα!
Νεκτάριος Σαντορινιός : Ετών 43, χημικός μηχανικός, εργαζόμενος από το 2000 (όταν και κατά δήλωσή του εντάχθηκε στον Συνασπισμό) στον Δήμο Ρόδου. Και συνδικαλιστής (άνευ άλλων σχολίων).
Γιώργος Ψυχογιός : 32 ετών, δικηγόρος εξειδικευμένος στα ζητήματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων... Μάλλον και αυτός έχει βιώσει την «ανθρωπιστική κρίση».
Αντώνης Συρίγος : Δικηγόρος Σύρου, διατελέσας και αντιδήμαρχος Ερμούπολης κατά τα έτη 1997-1998 (με τη δημοτική παράταξη της Πασοκάρας, δηλαδη!).
Παναγιώτα Αμανατίδη - Κοζομπόλη (το νέο μεγάλο αστέρι του Κοινοβουλίου – πέντε όλε για πάρτη της): Η γυναίκα που «σκότωσε» τον Τρισέ (Ζαν Κλάουντ Τρικέτ). Πάλι καλά που δεν τον είπε και Ζαν-Κλωντ Βαν Νταμ! Η γυναίκα που έκανε τον Γιόζεφ Στίγκλιτς να στριγγλίσει (Γιόζεφ Στρίγκλιτς!). Που έκανε τον Ματίας Μορς (σοκολάτα) Μους και τον Κλάους Μαζούχ, Κλάους (Μίκυ) Μάους... Α, κατά τα λοιπά είναι δικηγόρος Καλαμάτας και φεμινίστρια.
Αυτά είναι, σύντροφοι, τα «αστέρια» της πολιτικής μας σκηνής, οι άνθρωποι με τα υψηλότατα τυπικά προσόντα και την τεράστια γνώση της αγοράς και των εν γένει χρηματοοικονομικών που θα διαπιστώσουν τα αίτια της υπαγωγής της χώρας στα Μνημόνια και θα αποδώσουν πολιτικές (ου μην αλλά και ως πρόκριμα για ποινικές) ευθύνες στους υπαιτίους.
Και μη γελάσει κανείς !!! Εσείς τους ψηφίσατε !!!
Υ.Γ.: Τα παραπάνω δεν είναι η εξαίρεση πια. Είναι ο κανόνας, ο οποίος επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα καραγκιοζιλίκια του Βαρουφάκη, την αμετροέπεια της Ζωής (έχει κόψει τις αλυσίδες), τις γελοιότητες του Μιχελογιαννάκη, του Μπαλάφα και του λοιπού συρφετού.
Συμπέρασμα; Δεν υπάρχει σωτηρία ...
Σεμνός & Ταπεινός