Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Του Κίτσου η μάνα κάθονταν


Από το Μυστήριο
Τελικά έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να απελευθερωθούν οι τρομοκράτες εισάγοντας μάλιστα σχετικές φωτογραφικές διατάξεις στην Βουλή, αφού αποδεικνύεται ότι «το Κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης».
Ή για το διατυπώσω καλύτερα: «Η κυβέρνηση είναι ο μόνος τρομοκράτης». Ή ακόμη καλύτερα «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ο μόνος τρομοκράτης».
Από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας τα κυβερνητικά κομάντα κατατρομοκρατούν τους τελευταίους νοήμονες της χώρας με τα τερτίπια, τις αποφάσεις και τις δηλώσεις τους.
Έχοντας αφενός μεν αναγάγει τις ιδεολογικές εμμονές τους σε κυβερνητική πολιτική, και εφαρμόζοντας την «πετυχημένη» και «δοκιμασμένη» πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας», απέχουμε πια από τα βράχια λίγα μόλις μέτρα.
Το τι έχει πει το στόμα τους, το τι έχουν ακούσει τα έρημα αυτιά μας σε διάστημα μόλις τριών μηνών, είναι δύσκολο πια να περιγραφεί. Σε καθημερινή βάση εκστομίζονται ή διαπράττονται κατά ριπάς οι ανοησίες.
Σε ελάχιστο πολιτικό χρόνο τα κομάντα έχουν «πετύχει» να μαλώσουν και να τα σπάσουν με όλους εκείνους, από τους οποίους αναμένουμε να δώσουν την έγκριση τους για την εκ νέου χρηματοδότηση της χώρας.
Τελευταίο τους «κατόρθωμα» το σημερινό τελεσίγραφο της Ουάσιγκτον να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στον Σάββα Ξηρό να εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον. Τα κομάντα δηλαδή «κατόρθωσαν» για χάρη των ιδεολογικών εμμονών εκείνων που επί της ουσίας ασπάζονται τον ένοπλο αγώνα κατά του Κράτους διά τρομοκρατικών ενεργειών, να χάσουν τον τελευταίο σύμμαχο της χώρας στον πολιτισμένο κόσμο. Εκτός και αν θεωρούν αξιόπιστους συμμάχους τους Ρώσους και τους Κινέζους…
Υποτίθεται μάλιστα σύμφωνα με το κυβερνητικό σενάριο που παίζει πολύ πριν τις εκλογές, ότι οι ΗΠΑ και προσωπικά ο Ομπάμα βλέπει με συμπάθεια την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για νέα συμφωνία με τους εταίρους, και ότι θα βάλουν πλάτη υπέρ ημών. Ο δε Βαρουφάκης κίνησε γη και ουρανό για 12΄ (μήπως ήταν 13΄ και δεν το χρονομέτρησαν σωστά) με τον Ομπάμα, για να τον ειρωνευτεί μάλιστα ο τελευταίος ότι ο ζεν πρεμιέ του κιτς φέρνει χρήματα μαζί του…
Και όμως για χάρη του Ξηρού και των αλαλαζόντων συντρόφων του εντός του ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση «πέτυχε» να χάσει έναν ακόμη σύμμαχο. Και πιθανώς το τελευταίο εναπομείναντα.
Τι άλλο να πει κανείς.
Η επιστήμη σηκώνει πια τα χέρια της ψηλά. Δεν υπάρχει πια ελπίδα για τον τόπο. Οι τέως ήσαν ανίκανοι και εκτός κοινωνικής πραγματικότητας, οι νυν εκτός τόπου και χρόνου, σχεδόν παλαβοί.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ