Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ναυάγιο...


Από το Μυστήριο
Δεν έχουν τον θεό τους οι κουτόφραγκοι. Ακούς εκεί να αποκαλούν τον Βαρουφάκη στο Eurogroup κατά αυτόν τον τρόπο.
Και τι δεν τον είπαν: Ανεύθυνο, ερασιτέχνη, τζογαδόρο.
Και ΟΥΤΕ ένας να μην παραδεχθεί το προφανές : Ότι τον ζηλεύουν γιατί είναι ομορφάνδρας...
Στα σοβαρά τώρα.
Μια ακόμη τεράστια "επιτυχία" της ελληνικής κυβέρνησης. Χρήματα γιοκ από την Ευρώπη, παρά την καλλιέργεια προσδοκιών από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια. Τη στιγμή μάλιστα που τα ταμεία του κράτους αδειάζουν απελπιστικά.
Εν αρχή δήμευσαν τα διαθέσιμα κάποιων ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΑΕΔ. Μετά των Δήμων, των Πανεπιστημίων και άλλων κρατικών οργανισμών. Αν δεν φθάσουν, θα δημευθούν και τα διαθέσιμα των Νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και των υπόλοιπων ΝΠΔΔ. Αν όμως δεν φθάσουν κι αυτά, τι θα ακολουθήσει για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες;
Θα βάλουν χέρι στην ιδιωτική αποταμίευση μήπως; 
Οι φαντασιόπληκτοι κομμουνιστές και οι ακροδεξιοί ψεκασμένοι έχουν πάρει κεφάλι στην κυβέρνηση και οδηγούν την χώρα προς την καταστροφή. Δεν θέλουν να έλθει σε συμφωνία η Ελλάδα με τους δανειστές. Και προσπαθούν παντί τρόπω να ναρκοθετήσουν κάθε προσπάθεια.
Παίζουν παιχνίδι εντυπώσεων για να κερδίσουν τους απελπισμένους και κυρίως τους ψεκασμένους οδηγώντας σε εκλογική αναμέτρηση. Πουλάνε επανάσταση για το θεαθήναι, και τσαμπουκά για τα κανάλια. Προσπαθούν να φανατίσουν και να μπετοναρίσουν το κομμάτι εκείνο της ελληνικής κοινωνίας που νομίζει ότι δεν έχει τίποτε να χάσει, αν πτωχεύσουμε ατάκτως.
Ας ευχηθούμε ότι θα πρυτανεύσει εν τέλει η λογική και ότι την τελευταία στιγμή ο θεός της Ελλάδος θα βάλει το χεράκι του και θα μας σώσει.
Υ.Γ. 1ο. Οι Ρώσοι έχουν στείλει τα ρούβλια που μας υποσχέθηκαν; Οι Κινέζοι τα γουάν τους;
Υ.Γ. 2ο. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη για την ελληνική οικονομία.
Υ.Γ. 3ο. Η ευθύνες εκείνων που τζογάρουν το μέλλον της Ελλάδος είναι εγκληματικές. Και σε ποινικό επίπεδο.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ