Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ηγέτες & λαϊκή βούληση


Από το Σεμνό & Ταπεινό 
Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται, σχετικά με την πρόθεση Τσίπρα περί διενέργειας δημοψηφίσματος, θα πρέπει κάποιος να επισημάνει στον – σε προφανή αδυναμία ευρισκόμενο Πρωθυπουργό – ότι :

Οι ηγέτες (ακόμα και οι «επαναστάτες») είναι, ανέκαθεν και ιστορικά, αυτοί που βγαίνουν μπροστά, αναλαμβάνουν το ρίσκο ή το «πολιτικό κόστος» των αποφάσεών τους και ο λαός (η μάζα) έπεται αυτών.
Οι ηγέτες δεν μεταβιβάζουν τις ευθύνες τους στον λαό όταν τα βρουν σκούρα, πόσο μάλλον όταν έχουν και «νωπή λαϊκή εντολή».
Οι ηγέτες είναι αυτοί που κάνουν τις ρίξεις και έχουν την υποχρέωση, πολιτική και ηθική, να πείσουν το λαό για το ορθόν και δίκαιο των επιλογών τους.
Και, εν πάση περιπτώσει, εάν ο μέγας Κωνσταντίνος Καραμανλής αφίετο στην κρίση του καταληφθέντος, τότε, από φρενήρη «αντικαπιταλιστική μανία» ελληνικού λαού, τότε προφανώς η Ελλάς δεν θα είχε εισέλθει ούτε στην ΕΟΚ ούτε στην Ε.Ε. ούτε στο Ευρώ. Αλλά θα ήταν σήμερα, μία εξαθλιωμένη χώρα, επιπέδου Βουλγαρίας στην καλύτερη των περιπτώσεων, και θα ζητιάνευε γονυπετής τους Ευρωπαίους να τη δεχτούν στο κοινό νόμισμα.
Γι’ αυτό ο Τσίπρας δεν είναι ηγέτης... 
Εξάλλου, με ποιες παραστάσεις και ποια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα θα μπορούσε να γίνει τέτοιος; Με τις λαμπρές σπουδές του; Με τα μεταπτυχιακά του; Με τις παραστάσεις του από το εξωτερικό; Με την εργασία του;;;;
Υ.Γ.: Το χειρότερο από το χθεσινό σόου στην Βουλή, δεν ήταν το καραγκιοζιλίκι της Βαγενά... Το χειρότερο ήταν ότι οι ευρισκόμενοι στα υπουργικά έδρανα κ.κ. Βούτσης και Παππάς την χειροκρότησαν κιόλας !!! Ούτε ένας σοβαρός εκεί μέσα; Ούτε ένας;
Υ.Γ.2: Πολλοί δεξιοί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ που έπληξε κυρίως τη μεσαία τάξη... Συγχαρητήρια σύντροφοι για τη «σοφή» επιλογή σας!!! Και του χρόνου με υγεία !!!  Το επόμενο που μένει είναι η κυβέρνηση να επαναφέρει και την έκτακτη εισφορά στα επίπεδα προ της μείωσης 30% που πρόλαβε να ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά πριν πέσει...
Με τις υγείες σας !
Σεμνός & Ταπεινός