Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Τα θετικά μιας kolotoumbas


Από το Μυστήριο
Φαίνεται ότι οδεύουμε προς μια συμφωνία που επιτρέπει σε κάθε πλευρά να ισχυριστεί ότι δεν υποχώρησε. Κυρίως δε την ελληνική πλευρά, μια και η περιβόητη "κωλοτούμπα" είχε στοιχειώσει το ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν αναλάβει την εξουσία.
Οι περισσότεροι - μεταξύ των οποίων και ο γράφων - είχαν προεξοφλήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπό το βάρος της ασφυκτικής πίεσης που θα του ασκείτο πανταχόθεν, είτε θα αναγκαζόταν να υπαναχωρήσει προς τον ρεαλισμό, είτε να επιλέξει την ολική ρήξη.
Τελικά φαίνεται ότι επέλεξε την kolotoumba, σώζοντας όμως τα προσχήματα, καθώς έπεισε το εσωτερικό μέτωπο για τη "μαχητικότητα" και την "αγωνιστικότητά" του.
Οι απειλές των Ευρωπαίων και κυρίως δε της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι από την Τρίτη θα διακόψει τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, ώθησε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι τα ψέμματα τελείωσαν και ότι έπρεπε να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Και η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάφερε με ιδιαίτερη επιδεξιότητα, καθώς προετοίμαζε την κοινή γνώμη από την πρώτη στιγμή μετά την εκλογική επικράτηση του, με αποκορύφωμα την προεδρική εκλογή.
Ειλικρινά όμως δε με νοιάζει καθόλου, πως θα ονομάσουν τη νέα συμφωνία. Αδιαφορώ πλήρως αν μας "βομβαρδίσουν" επικοινωνιακά ότι τελείωσε το Μνημόνιο, ότι "η Ελλάδα γύρισε σελίδα" και λοιπές μπουρδολογίες. Ας βαφτίσουν το κρέας ψάρι. Ας πουν ό,τι τους καπνίσει. Ποσώς με ενδιαφέρει. Φθάνει που αντελήφθησαν ότι δεν νομιμοποιούνται να μας σύρουν όλους στο γκρεμό. Που οι γραφικές φωνές των ψεκασμένων ότι "θα το κάνουν Κούγκι", δεν εισακούστηκαν. 
Βέβαια, δεν είναι και για πανηγυρισμούς. Το τελεσίγραφο απλώς παρατάθηκε για 4 μήνες. Και τότε, περί τα τέλη Ιουνίου, όταν η χώρα δεν θα έχει να καταβάλει ιδίοις χρήμασι για την εξόφληση ομολόγων 7 δισ, θα εκτυλιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος...
Υ.Γ. 1ο. Μετά τη σημερινή εξέλιξη, ο κ. Σαμαράς και η παρεούλα του οφείλουν να αποσυρθούν άμεσα. Απεδείχθη ότι, καίτοι έπαιζαν "εντός έδρας" όταν ήσαν κυβέρνηση, ούτε για το θεαθήναι δεν εμφανίστηκαν ότι διαπραγματεύονται με τους εταίρους. "Παληκάρια" τελειώσατε...
Υ.Γ. 2ο. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση από τα "γατάκια" της Αριστερής Πλατφόρμας και από τους ψεκασμένους κυβερνητικούς εταίρους.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ