Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πολύ καλό άρθρο ότι ζητείται ένας Έλληνας για τη ΝΔ


Ένας Έλληνας για τη ΝΔ!
Γράφει ο Στέλιος Παρασκευόπουλος
(Πηγή : http://ellnews.com/)
Η ΝΔ βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Πληρώνει την ταύτιση της με την Ελλάδα των Μνημονίων, που ήδη έχει θέσει εκτός πολιτικής σκηνής άλλοτε κραταιά κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ) και πλήθος άλλων «ηγετών» και «ηγετίσκων», «αρχηγών» και «αρχηγίσκων».
Όμως η ΝΔ πληρώνει, κατά τη γνώμη μου, όχι τόσο την ταύτιση της με τα Μνημόνια και την κυβίστηση του αρχηγού της, όσο την εμμονή της στο φθαρμένο πνεύμα και στις ξεπερασμένες πρακτικές της Μεταπολίτευσης. Και όσο εμμένει σε αυτή την εποχή, που σηματοδοτήθηκε από πελατειακές σχέσεις, «τζάκια», «βαρονίες» και οικονομικούς πατρόνες δεν πρόκειται να ανακάμψει στον αιώνα τον άπαντα. Και από ότι φαίνεται, η ΝΔ αδυνατεί να ερμηνεύσει το βαθύτερο νόημα των πρόσφατων εκλογών, αποδίδοντας (κάποια στελέχη της) την βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα τους στην αλλαγή της ιδεολογικής του πλατφόρμας, και τη στροφή του αρχηγού της σε «ακροδεξιό» ακροατήριο. Λες και η μεσαία - αστική τάξη, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ (μια φορά κι έναν καιρό), που ισοπεδώθηκαν από το μνημονιακό πνεύμα - μέτρα (απότοκο του μεταπολιτευτικού πνεύματος) θα παρέμεναν στο κόμμα αν άκουγαν «κεντρώα» ρητορική!
Αυτό που σηματοδοτεί η ανάρρηση στην εξουσία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, και που δεν μπορεί να συλλάβει η ΝΔ, είναι το οριστικό τέλος της Μεταπολίτευσης. Η Ελλάδα, είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι, γύρισε σελίδα. Εάν το νέο κεφάλαιο που θα γραφεί θα είναι προς όφελος της Ελλάδος, μένει να αποδειχτεί. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι όροι του χθες αποθηκεύτηκαν στο μουσείο της πολιτικής ιστορίας.
Αντί άλλων αναζητήσεων, η ΝΔ, εγνωσμένα ένα ιστορικό κόμμα, με την  αδιαμφισβήτητη συμβολή του στην Ελλάδα (όχι πάντα), οφείλει να αντιγράψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τον πατριωτισμό του μέχρι την κοινωνική του ευαισθησία. Γνωρίσματα που άλλοτε ήταν «πολιτικά εργαλεία» του συντηρητικού χώρου, σε κεντρογενή ή καθαρά δεξιά αστικά κόμματα, τα οποία, όμως, προϊόντος του χρόνου, με τις άφρονες επιλογές τους τα εκχώρησαν σήμερα στην Αριστερά. Η ΝΔ οφείλει, εάν θέλει να βρεθεί και πάλι «εντός τροχιάς», να αντιγράψει και κάτι άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ηλικία και την προσωπική  πορεία του αρχηγού του, του κ. Αλέξη Τσίπρα. Διαφορετικά η απόσταση από την κοινωνία συνεχώς θα διευρύνεται, ώσπου να επέλθει η πλήρης απάλειψή της από τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδος (η πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, 27 μονάδες!), ακολουθώντας την πορεία του συγγενούς ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ θέλει αρχηγό γεννημένο από την μεταπολίτευση και εντεύθεν. Έναν νέο πολιτικό προερχόμενο από την κοινωνία, έναν  άφθαρτο και πατριωτικά ευαίσθητο  άνθρωπο, έναν φέρελπι Έλληνα με αγάπη για τον τόπο και τους συμπολίτες του.  Έναν σημερινό 30 - 35ντάρη όπου το πολύ σε μια δεκαετία θα μπορεί να αναλάβει την τύχη της Ελλάδος. Και για να συμβούν όλα ετούτα, θα πρέπει  να κλείσουν τα καφέ της συνομωσίας και της ίντριγκας του Κολωνακίου καθώς και τα γραφεία των ολιγαρχών του χρήματος, που γεννούν κάθε τόσο «αρχηγούς» στη ΝΔ. Το αντέχει; Πολύ φοβάμαι πως όχι. Θαρρώ πως η ΝΔ θα επιστρέψει ολοταχώς στην απέθαντη της οικογενειοκρατία. Από καρδιάς σας εύχομαι, καλή εβδομάδα.