Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Το σύστημα πνέει τα λοίσθια του



Από το Μυστήριο
Μετά τον αγώνα της 1ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό, όταν ο κόραξ είχε κλείσει τα μάτια σε πέναλτι εις βάρος του Μπέργκ (που είχε σπάσει την κλείδα του σε αυτήν την φάση), αηδιασμένος έγραψα τότε ότι δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με το σίχαμα που αυτοαποκαλείται ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η συνέχεια με δικαίωσε, μια και τα διαιτητικά όργια υπέρ του διορισμένου πρωταθλητή, ή "επενδυτή" για τα ερυθρόλευκα παπαγαλάκια και λοιπούς χαχόλους, είχαν καταφέρει κατ' αρχήν να διαλύσουν τον ΠΑΟΚ, και εν συνεχεία να δώσουν μια απόσταση ασφαλείας στον γαύρο από τον ΠΑΟ. Τα παραρτήματα είχαν αναλάβει επαξίως δουλειά, και λυσσασμένα πάλευαν να κόψουν βαθμούς από ΠΑΟΚ και ΠΑΟ, όταν με τον διορισμένο ξεκούραζαν παίκτες...
Εδώ και ένα μήνα όμως τα θεμέλια του συστήματος κλονίστηκαν.
Στον αγώνα με την ΑΕΚ (της Β΄ Εθνικής, του "πολλά με λίγα", του "καλώς τα παιδιά, 3-0", όπως έλεγαν οι "αντικειμενικοί" πριν το παιχνίδι) στο Καραϊσκάκη, φάνηκε σε όλη την Ελλάδα ότι ο "Βασιλιάς είναι γυμνός" και ότι το σπρώξιμο που χρειάζεται για να μην ξεφτιλιστεί στη συνέχεια, θα είναι άνευ προηγουμένου.
Στο φιλόξενο στάδιο του ΟΦΗ το σύστημα έπαιξε όλα του λεφτά, ούτως ώστε ο "Θρύλος της Ευρώπης Ολυμπιακός" να πάει στη Λεωφόρο με το +6. Δεν τα κατάφερε και το ηθικό στο Λιμάνι κλονίστηκε. Ήλθε και η σφαλιάρα από τους "άμπαλους" Ουκρανούς και έδεσε το γλυκό.
Εχθές, το αποτέλεσμα ήταν για μένα προδιαγεγραμμένο. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην χάσει ο Ολυμπιακός. Όση βοήθεια και αν του παρείχε ο κόραξ. Το μάτι όλων, παικτών - οπαδών, γυάλιζε και αυτήν την φορά όλοι ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τον Ολυμπιακό να ξαναγλυτώσει. Οι καραβιές του ΟΗΕ που έχει μαζέψει το γραφείο μάνατζερς, συγνώμη ο Ολυμπιακός, είχε χάσει από τα αποδυτήρια, όπως λένε και οι ποδοσφαιράνθρωποι.
Έτσι, φθάσαμε σε αυτή την εύκολη νίκη, που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν ο κόραξ δεν έπαιρνε το παιχνίδι πάνω του στο τέλος.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μια ματιά στο πρόγραμμα των αγώνων που απομένουν, φθάνει για να το καταλάβει κανείς. Ο ΠΑΟ έχει πολύ δύσκολους αγώνες με αντιπάλους που, ως συνήθως θα παίξουν λες και αγωνίζονται σε τελικό Ch.L, ο δε γαύρος έχει μαζεμένα όλα τα παραρτήματα.
Δεν πειράζει όμως, αξίζει τον κόπο, αφού είναι πλέον βέβαιο ότι το σύστημα θα ξεβρακωθεί έτι περισσότερο αν παρελπίδα στραβώσει κάτι. Γιατί η εντολή είναι σαφής. Τα 20 μύρια "αξίζουν" κάθε ξεβράκωμα...
Υ.Γ. 1ο. Η αγωνιώδης προσπάθεια του κόρακος να κλείσει τον ΠΑΟ στα καρέ του, μπας και μειώσει ο Ολυμπιακός σε 2-1, δείχνει ότι το επί 19 χρόνια γαυροσύστημα πνέει τα λοίσθια του. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά του. Η Δικαιοσύνη μπορεί να έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω...
Υ.Γ. 2ο. Προσωπικότητες στην ομάδα του Ολυμπιακού που θα πάρουν την ομάδα στα χέρια τους, όταν στραβώσει ο αγώνας, δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Οι γραφικότητες του αρχηγού του αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Υ.Γ. 3ο. Πολύ βροχή. Πάρα πολύ βροχή...
Υ.Γ. 4ο. Προς Σούπερ Λίγκα: Αν κάπου ζοριστείτε και αγχωθείτε, επειδή ο ΠΑΟ είναι κοντά στην βαθμολογία, έχετε τη λύση. Τιμωρείστε τον βάζελο για τα χθεσινά, αφαιρώντας του όσους βαθμούς είχατε αφαιρέσει μετά τη Ριζούπολη και το Καραϊσκάκη με τον Σισέ.  
Υ.Γ. 5ο. Θα κάνουν ένσταση άραγε επειδή γλιστρούσε το χορτάρι;
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ