Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Οι Πρόεδροι των ονείρων του Μ. Βουλαρίνου


Ψήφισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των ονείρων σου
ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
Εν όψει της προεδρικής εκλογής και στο πλαίσιο του αγώνα για την άμεση τη δημοκρατία (η οποία μόλις βρούμε και αρκετούς δούλους να κάνουν τις δουλειές μας πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη) σας παρουσιάζω τους πιο άξιους Έλληνες για τη θέση.
Στο τέλος της παρουσίασης έχει πολ (όχι το συγκρότημα) όπου και μπορείτε να ψηφίσετε. Γιατί η ψήφος σου μετράει / έχει δύναμη / έχει αξία και όλα αυτά.

Δημήτριος Λ. Αβραμόπουλος

image

Το μεγάλο φαβορί. Με δεδομένο το ότι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι διακοσμητική δεν υπάρχει καταλληλότερος. Ο Ηγέτης των Κομψών ομορφαίνει κάθε χώρο στον οποίο βρίσκεται και δίνει λάμψη ακόμα και στις πιο γκρίζες γωνίες ενός σπιτιού ή ενός μεγάρου. Σαν να μην έφτανε η προσωπική του λάμψη και προκειμένου να δικαιολογήσει το διακοσμητικό της θέσης, έχει δεσμευτεί κάθε Χριστούγεννα να εμφανίζεται φορώντας λαμπιόνια και κάθε Πάσχα θα βγαίνει μέσα από ένα τεράστιο πασχαλινό αυγό. Η καλή του τύχη είναι δεδομένη,λ όπως άλλωστε και όλων όσων έχει βρίσει ο Θεόδωρος ο Πάγκαλος

Κώστας Πρέκας

image

Έχει πολεμήσει λυσσασμένα τους Γερμανούς στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε ταινίες, θα πει κάποιος. Τι σημασία έχει από τη στιγμή που ο ίδιος νόμιζε πως είναι στ’ αλήθεια; Θα του απαντήσω εγώ. Μέχρι πριν λίγες μέρες το όνομα του βρίσκονταν μόνο στις μύχιες σκέψεις των φανατικών οπαδών του. Ήρθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, καθώς η εθνικοπατριωτική συγκίνηση του πρωθυπουργού στην πάμε-πακέτο ομιλία του στη βουλή ήταν μια σαφής αναφορά στις απαγγελίες του μεγάλου μας ηθοποιού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο φύλλο της Τρίτης, η φιλοκυβερνητική Ελεύθερη Ώρα τον προτείνει για Πρόεδρο. Πομπώδης, εθνικόφρων και ευσυγκίνητος, είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε –και όχι «αυτό που μας αξίζει» όπως λένε κάποιοι εθνομηδενιστές– και θα είναι σπουδαίος σε κάθε εθνική γιορτή.

Κώστας Καραμανλής ο Εργασιομανής

image

Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας εκτός από διακοσμητική είναι και συμβολική. Ποιος καταλληλότερος να συμβολίσει τη χρεοκοπημένη Ελλάδα από τον άνθρωπο που διευκόλυνε τη χρεοκοπία όσο κανείς άλλος; Αλλά οι συμβολισμοί με τον άνθρωπο που ποτέ δεν φοβήθηκε τη σκληρή δουλειά, γιατί ποτέ δεν τη συνάντησε, δεν σταματούν εδώ. Ο Κώστας ο Καραμανλής συμβολίζει το ελληνικό –και τώρα που το σκέφτομαι μάλλον και παγκόσμιο– όνειρο. Το όνειρο πώς μπορείς να καταφέρεις τα πάντα με μοναδικό προσόν το επώνυμό σου.

Γιάννα Αγγελοπούλου

image

Η Κόκκινη Γιάννα. Η ασυμβίβαστη Γιάννα που έκανε την αναδιανομή του πλούτου πράξη όταν παντρεύτηκε έναν πολυεκατομμυριούχο. Προφανώς και απευθύνεται αποκλειστικά σε αριστερά ακροατήρια και αυτό είναι το ένα από τα δύο της μειονεκτήματα. Το άλλο είναι πως θα δυσκολεύεται να παραστεί σε παρελάσεις σε περίπτωση που η θερμοκρασία είναι υψηλή, καθώς υπάρχει κίνδυνος να λιώσει η επιδερμίδα της. Αυτό λύνεται εύκολα με ένα ψυγείο που μπορεί να τοποθετηθεί στην εξέδρα των επισήμων μέσα από το οποίο η Ρόζα Λούξεμπουργκ της Φιλοθέης θα παρακολουθεί τους μικρούς μαθητές και τα περήφανα ελληνικά στρατά. Κάποιοι μπορεί να προσθέσουν πως η Ελλάδα της χρωστάει τους Ολυμπιακούς, αλλά νομίζω πως δεν πρέπει να είμαστε εκδικητικοί.

Τζούλια Αλεξανδράτου

image

Η Προεδρία της Δημοκρατίας πρέπει να ενώνει τους Έλληνες και τα τελευταία χρόνια κανείς δεν το έχει καταφέρει αυτό στο βαθμό που το έχει κάνει η Τζούλια η Αλεξανδράτου. Ποιος δεν θυμάται εκείνο το γλυκό βράδυ που κυκλοφόρησε το πρώτο της ντι βι ντι και όλοι οι Έλληνες έγιναν μια γροθιά που ανεβοκατέβαινε σε έναν πανεθνικό αυνανισμό; Ας το παραδεχτούμε: χάρη στην Τζούλια γίναμε, έστω και για λίγο, κοινωνία. Γίναμε, έστω και λίγο, ένα. Ας της το ανταποδώσουμε.

Αντρέας Παπαντρέου

image

Ο πρωθυπουργός τον μιμείται καλύτερα απ’ ό,τι το κάνει ο Μητσικώστας. Οι έφηβοι της δεκαετίας του ’90 τού χρωστούν αξέχαστα μοναχικά βράδια απόλαυσης χάρη στις γυμνές φωτογραφίες της Μιμής. Οι ηλικιωμένοι τού χρωστούν τις συντάξεις τους. Το ότι δεν είναι εν ζωή είναι μια τεχνική λεπτομέρεια. Στο κάτω-κάτω το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι να παρακολουθεί παρελάσεις και να υποδέχεται ηγέτες στο σαλονάκι του Προεδρικού του Μεγάρου. Τίποτε από τα δύο δεν απαιτεί ζωτικές λειτουργίες και υπάρχουν μάλιστα πολλοί που βάσιμα υποστηρίζουν πως οι ζωτικές λειτουργίες δυσχεραίνουν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Σε μια χώρα που συνεχώς υπερηφανεύεται για κατοίκους της που έχουν πεθάνει προ πολλού, ο Αντρέας ο Παπαντρέου θα ήταν ένας σπουδαίος πρόεδρος.

Πολυθρόνα Λουί Κενζ

image

Δεν θα πω πολλά πέρα από το ότι με την κατάλληλη φροντίδα θα γίνει ένας Πρόεδρος που θα τον χαιρόμαστε για πολλά πολλά χρόνια. Πέρα από αυτό, όχι μόνο δεν θα κάνει καμία διαφορά από τους προηγούμενους, αλλά θα είναι και ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα μπορείς να κάτσεις επάνω του χωρίς να φοβάσαι μήπως σπάσει.