Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα (Vol. 2)


Από τον Σεμνό & Ταπεινό 
Συνεχίζοντας την αναδίφηση στις κυβερνητικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αντιγράφουμε από το κείμενο της «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ» τον Ιούλιο του 2013 (http://www.syriza.gr/page/politikes-apofaseis-synedriwn.html#.VK2X5NKsVGY) :

«στ. ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΙ
13.5. Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας, με άρση του υπερσυγκεντρωτισμού στην Αττική και των ανισοτήτων ανάμεσα στις περιφέρειες και ανάμεσα στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο. Η παραγωγή, που εξειδικεύεται ανά τομέα και κλάδο και λαμβάνει υπ’ όψιν την περιφερειακή συγκρότηση της χώρας, θα βασιστεί στο δημόσιο τομέα, σε συνεταιριστικά και αυτοδιαχειριστικά σχήματα, εταιρίες λαϊκής βάσης, εγχειρήματα κοινωνικής οικονομίας, σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα αυτές με καινοτόμες δράσεις. Οι πόροι θα προκύψουν από ένα δίκαιο ριζοσπαστικό φορολογικό σύστημα, στο οποίο ήδη αναφερθήκαμε, από την πάταξη των τομέων της παραοικονομίας που συσσωρεύουν ανεξέλεγκτο πλούτο σε βάρος της εργασίας, από την περιβαλλοντικά ασφαλή αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και την αύξηση της παραγωγής.
13.8. Θέτουμε το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δημοσίου, με ριζική τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας του και των στόχων που σήμερα υπηρετεί, με αναβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων και των καταθετών. Ιδρύουμε δημόσιες τράπεζες ειδικού σκοπού με αντικείμενο την αγροτική πίστη, τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και τη λαϊκή στέγη.
13.9. Ακυρώνουμε τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, επαναφέρουμε υπό δημόσιο έλεγχο και ταυτόχρονα ανασυγκροτούμε πλήρως τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ώστε να διαμορφώσουμε έναν ισχυρό, παραγωγικό, αποτελεσματικό και ανοιχτό σε συνεργασίες, δημόσιο τομέα νέου τύπου».
Σχόλιο: Επανερχόμαστε, λοιπόν, στο «ξοφλημένο» και πτωχευμένο από εποχής Πασοκοκρατίας μοντέλο του κράτους-επιχειρηματία !!!
Ένα κράτος που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει !!!
Όλοι θυμόμαστε τον βίο και την πολιτεία των περίφημων αγροτικών συνεταιρισμών που πήραν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τις «επένδυσαν» (τη δεκαετία του ’80) σε BMW και στα σκυλάδικα των Εθνικών Οδών, καθώς και το περίφημο μοντέλο των «εταιριών λαϊκής βάσης», οι οποίες (μηδεμιάς εξαιρουμένης) πτώχευσαν, αφού τις πληρώσαμε χρυσές!
Γιατί «η Αριστερά που δεν κυβέρνησε ποτέ» πρέπει να βολέψει και τα δικά της τα παιδιά ... ου μην και να ξαναβολέψει τους πρασινοφρουρούς που έχουν εισρεύσει στους κόλπους της και αναμένουν ξανά την κουτάλα!!!!
Ερώτηση: Δηλαδή, με βάση την παράγραφο 13.9, ανωτέρω, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διώξει και τους κακούς Κινέζους καπιτάλες – συντρόφους από το λιμάνι;
Και Υ.Γ. 1ο: Εάν κι εφ’ όσον ο ΣΥΡΙΖΑ πράξει όλα τ’ ανωτέρω, η Βενεζουέλα (χώρα πρότυπο κατά τον Alexis Tsipras) θα αποδειχθεί ότι είναι πολύ πιο κοντά μας απ’ όσο νομίζουμε... Ή μήπως κινδυνολογώ κι εγώ;
Υ.Γ. 2ο. : Για τα πρώτα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα (Vol. 1) : http://ed-mysterious.blogspot.gr/2015/01/vol-1.html
Σεμνός & Ταπεινός