Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Εξαιρετικός Τ. Θεοδωρόπουλος για το Ξανθό Γένος και την ωραία Ελλάδα


Το Ξανθό Γένος και η ωραία Ελλάς
Τάκης Θεοδωρόπουλος 
Παρακολουθώντας την ορκωμοσία χθες, δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ πως οι πιο καλοντυμένοι ήσαν οι εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς. Αν και εκτός πρωτοκόλλου, και ο κ. Βαρουφάκης είναι καλοντυμένος στο είδος του.
Θα μπορούσε κάλλιστα να φωτογραφηθεί για διαφήμιση ακριβού ρολογιού. Προσαρμοσμένος στο πρωτόκολλο, αντιθέτως, ο νέος υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, με γραβάτα, καθότι απευθύνεται σε διπλωμάτες. Η πρώτη, αν δεν κάνω λάθος, κίνηση της νέας κυβέρνησης εξάλλου, ακόμη κι αν δεν του ανήκει, τον αφορά. Πρόκειται για ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού η οποία εκφράζει τη διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της ρωσικής πολιτικής στην Ουκρανία από τους αρχηγούς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ανακοίνωση μας πληροφορεί πως η Ελλάδα δεν συναινεί στην καταδίκη. Επισημαίνει, δε, πως η καταδίκη κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
Στροφή στην εξωτερική μας πολιτική; Οι στενές σχέσεις του εγχώριου εθνολαϊκισμού με το Ξανθό Γένος είναι γνωστές. Γνωστές είναι επίσης και οι βαθιές ρίζες της σκέψης του νέου υπουργού Εξωτερικών στα χώματα της ρωσικής σκέψης. Και δεν εννοώ βέβαια τον Ντοστογιέφσκι ή τον Τσέχοφ. Πριν από πολλά χρόνια, όχι και τόσο πολλά εδώ που τα λέμε, ο καθηγητής Κοτζιάς είχε συγγράψει έργο με τίτλο «Η Πολωνία κι εμείς» όπου αναφερόταν στην εξέγερση των Πολωνών και στο πραξικόπημα του στρατηγού Γιαρουζέλσκι. Εκεί «αναλύει με στοιχεία τις ωμές παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σ’ αυτήν τη χώρα, τον ρόλο των αντισοσιαλιστικών ομάδων στο εσωτερικό της, και αποδείχνει (sic)» τον αντικομμουνιστικό και αποπροσανατολιστικό ρόλο του αστικού Τύπου. Αυτά βέβαια στο μακρινό 1981, όταν ο ίδιος ήταν στο ΚΚΕ και τα βιβλία του τα εξέδιδε ο εκδοτικός οίκος του κόμματος, «Η Σύγχρονη Εποχή». Εκτοτε βέβαια η Ιστορία έχει τραβήξει δρόμο μακρύ και σκολιό. Λόγω δε των δημοσίων έργων στο Βερολίνο, πήρε μια παρακαμπτήριο από τη μεγάλη λεωφόρο που την οδηγούσε στην αταξική κοινωνία και ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε σύμβουλος και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ. Επειδή δε, ως γνωστόν, οι Ελληνες κομμουνιστές, ακόμη και οι πρώην, είναι περισσότερο δεμένοι με τη Μόσχα και λιγότερο με τον μαρξισμό, ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίζεται σε φωτογραφία στο πλευρό του Αλεξάντερ Ντούγκιν, συμβούλου του προέδρου Πούτιν. Ο κ. Ντούγκιν να θυμίσω ότι όταν είχε έρθει στην Ελλάδα είχε συναντήσει τον κ. Μιχαλολιάκο, τον είχε δε επισκεφθεί στη Μόσχα αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής και συζήτησε μαζί του, εκτός των άλλων, και θέματα πολιτισμού! Τα καθεστώτα αλλάζουν, όμως το γένος παραμένει ξανθό.
Ειδικά αν πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου. Και επειδή φαίνεται ότι ο υπουργός των Εξωτερικών το πιστεύει, το 2013 επέλεξε για δικηγόρο τον ελληνοπρεπή Φαήλο Κρανιδιώτη, φίλο του κ. Σαμαρά. Αυτός είπε το περίφημο: «Ο Κοτζιάς, παίδες, δεν είναι τυχαία περίπτωση. Εχει συγκρότηση, πατριωτικό πυρήνα και καθαρό μυαλό». Τόσο καθαρό ώστε να καταθέσει αγωγή στο περιοδικό Athens Review of Books και τον εκδότη του, Μανόλη Βασιλάκη, όταν αυτός τον αποκάλεσε «σταλινικό». Ελπίζω να την αποσύρει τώρα που έγινε υπουργός. Αφήστε που θα πρέπει να εξηγήσει στον κ. Λαφαζάνη γιατί θεωρεί το «σταλινικός» συκοφαντικό.
Συμπέρασμα: Είπαμε πως η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα είναι φιλοευρωπαϊκή, αλλά δεν πρέπει να υπερβάλλουμε κιόλας. Κι αν συνεχίζετε να αναρωτιέστε για το υβριδικό κατασκεύασμα που φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στους ΑΝΕΛ, καλά θα κάνετε να ηρεμήσετε. Διότι υπάρχουν και οι δεσμοί του ελληνισμού με το Ξανθό Γένος, το οποίο παραμένει ξανθό. Και όπως είπε ο κ. Κουίκ, η Βουλή θα πάψει να είναι η Βουλή της τρόικας και θα γίνει η Βουλή των Ελλήνων. Μαγειρείον «Η ωραία Ελλάς».