Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Άρθρο του Πρ. Παπαηλιόπουλου λίγο πριν την κάλπη


Η κάλπη θα δείξει
Γράφει ο Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος
(Πηγή : http://ellnews.com)
Αν παρακολουθήσει κάποιος την προεκλογική περίοδο και ενώ έχουν απομείνει 12 ημέρες για να πάνε οι πολίτες στην κάλπη, θα νομίζει πώς την επομένη των εκλογών, όλα θα αλλάξουν μονομιάς προς το καλύτερο.
Ο πρωθυπουργός θέτει διαρκώς το δίλημμα των εκλογών «Η Ελλάδα έχει δύο δρόμους ανάπτυξη ή χρεοκοπία και εξόδου της χώρας από το ευρώ. Δεν το λέω εγώ αλλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αγρότης θα χάσει τις επιδοτήσεις κα το ΕΣΠΑ και είναι ο μόνος μοχλός ανάπτυξης».
Στη «μάχη» των εκλογών αίφνης εκτός από θέματα ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης μπήκαν και οι εικόνες! Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ουσιαστικά, χωρίς να τον κατονομάζει. «Είμαστε μια χώρα που σεβόμαστε όλες τις θρησκείες. Η ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς.
Άλλοι παίζουν φτηνό θέατρο και θυμούνται την θρησκεία παραμονή των εκλογών», λέει ο πρωθυπουργός με στελέχη της Ν.Δ. να δείχνουν υποτιμητικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε στην τελετή των Θεοφανείων στο Πειραιά για πρώτη φορά στη ζωή του!
Στην αντίπερα όχθη, όπου δημοσκοπικά, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές, ο πρόεδρός του κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως προτιμά «την λάσπη και τον ακροδεξιό λαϊκισμό».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως  «ο μόνος που ’χει απομείνει να δηλώνει ανοιχτά ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ενέχει τον κίνδυνο αποβολής της από το ευρώ είναι δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς».
Βέβαια ο κος Τσίπρας όταν ερωτάται επίμονα από τον Νίκο Χατζηνικολάου στο STAR, τι θα κάνει αν του πουν όχι, αν του προτείνουν επιμήκυνση οι δανειστές, κάνει «ντρίπλα» και λέει πως δεν μπορεί να απαντήσει γιατί «μας βλέπει το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες και δεν είναι σωστό!!!».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ακόμη πως «όλοι αυτοί δηλώνουν ξεκάθαρα, και σε κάθε ευκαιρία, ότι ενδεχόμενο αποβολής από το ευρώ δεν υπάρχει. Ούτε για την Ελλάδα, ούτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης». Δεν μας λέει όμως τι θα γίνει, αν την άλλη Δευτέρα είναι πρωθυπουργός, με την παράταση του μνημονίου που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Υπάρχουν μια σειρά από εκκρεμότητες, για τις οποίες οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τι θα συμβεί.
Επιμένει δε σε σειρά εξαγγελιών, όπως μεταξύ άλλων:
• Κατάργηση της εξίσωσης φόρου στο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
• Αποκατάσταση της 13η σύνταξης σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
• Αλλά και σταδιακή αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας με την περικοπή των συντάξεων των νεοπροσφύγων ομογενών, των παλιννοστούντων Ποντίων από της χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ξέρω, αφιέρωσα περισσότερο χρόνο στον κ. Τσίπρα και λιγότερο στον κ. Σαμαρά. Δεν το κάνω επίτηδες, φυσικά. Πολύ απλά ο κ. Τσίπρας τάζει τα περισσότερα και χρήζει περισσότερου σχολιασμού!
Προεκλογικά μας λέει ότι θέλει συνεργασία με το ΚΚΕ άντε και με τη ΔΗΜΑΡ, για την επόμενη ημέρα, αλλά τι θα γίνει αν δεν έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα πάει σε δεύτερες εκλογές; Ο γραμματέας του ΚΚΕ ήδη είναι ξεκάθαρος.  «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει υποταγμένο λαό» τονίζει και ξεκόβει κάθε σκέψη συνεργασίας.
Όπως και να έχει, όποιο κόμμα και αν είναι πρώτο στις εκλογές, όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να συνεργαστεί και με άλλες παρατάξεις για το καλό της χώρας, ώστε να μην μπούμε σε ακυβερνησία και νέες περιπέτειες.
Εγωισμοί, βεντέτες και τσαμπουκάδες δεν χωρούν πια. Η ανοχή που βλέπετε από την Ε.Ε. θα είναι ίδια στις 26 Ιανουαρίου; Μάλλον όχι.
Ο νικητής των εκλογών θα έχει πολλά ζόρια στο διάβα του. Η κάλπη θα δείξει…