Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Πολύ καλό άρθρο του Πρ. Παπαηλιόπουλου για το απέραντο ελληνικό φρενοκομείο


Ένα απέραντο φρενοκομείο
Γράφει ο Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος
(Πηγή : http://ellnews.com)
Η Λένα είναι άνεργη, εδώ και λίγους μήνες. Αποφάσισε να πάει στην Εφορία για μια προσωπική της υπόθεση. Πριν βγει από το σπίτι έβλεπε την «απόπειρα χρηματισμού(;)» του Παύλου Χαϊκάλη στην τηλεόραση!
Απίστευτος παροξυσμός… δηλώσεις επί δηλώσεων, κυνηγητό από κάμερες και δημοσιογράφους των πρωταγωνιστών, διαρροές από τη Δικαιοσύνη και πάει λέγοντας…Τελικά η Δικαιοσύνη έβαλε την υπόθεση στο αρχείο!
Όλα αυτά εν μέσω της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας σε πλήρη εξέλιξη και με το «δηλητήριο» να ρέει άφθονο μολύνοντας την ήδη άρρωστη πολιτική ζωή του τόπου.
Η Λένα, φεύγει προβληματισμένη, από το σπίτι με το ερώτημα «που πάμε»; Άραγε τι γίνεται; Φθάνει στην Εφορία Γαλατσίου, όπου οι ουρές από κόσμο είναι ατέλειωτες! Περισσότερα από 100 άτομα περιμένουν στο γκισέ σε διάφορα σημεία να εξυπηρετηθούν.
Μου διηγείται το περιστατικό και λέω πλάκα μου κάνει… Μια κυρία την πλησιάζει και της δίνει μια κόλλα χαρτί. «Πάρε παιδί μου και σημείωνε ονόματα όσων μπαίνουν μέσα, ώστε να υπάρχει μια σειρά για να μην μπερδευτούν ο κόσμος και οι υπάλληλοι». Αφού συνήλθε από την έκπληξη, η Λένα χαμογέλασε πήρε το χαρτί και σημείωνε τους «πελάτες» της Εφορίας. Η κυρία είχε φθάσει στο γκισέ έκανε τη δουλειά της και έπρεπε να φύγει. Η Λένα σημείωνε τους επόμενους από την ουρά του κόσμου. Πέρασαν δυο ώρες για να κάνει τη δουλειά της και να φύγει από την ΔΟΥ Γαλατσίου. Το χαρτί δεν το έδωσε σε κάποιον άλλον, άλλωστε είχε φθάσει μεσημέρι και η Εφορία έπρεπε να κλείσει!
Η Λένα αντιμετώπισε ψύχραιμα το περιστατικό της «εθελοντικής» προσφοράς, αφού το μηχάνημα που δίνει τα χαρτάκια αναμονής δεν λειτουργούσε.
Το Δημόσιο δεν αλλάζει ρε παιδί μου σκέφτηκα χωρίς να θέλω να αδικήσω τους συμπαθείς δημοσίους υπαλλήλους.
Στο μυαλό μου ήρθε μια αντίστοιχη δουλειά που έκανε μια φίλη μου, η Πόπη, που έχει και Σουηδικό διαβατήριο καθ΄ ότι είχε Σουηδό πατέρα και Ελληνίδα μάνα. Χρειάστηκε κάτι από την Εφορία της Στοκχόλμης, αντάλλαξε κάποια email και όλα τακτοποιήθηκαν σε μια εβδομάδα.
Εγώ τώρα ο απλός πολίτης τι να πω… Για τον Χαϊκάλη, τον Καμμένο, τον βούρκο, το Ποτάμι, τον Μελά που ψηφίζει για Πρόεδρος, με συνείδηση 20% την πρώτη φορά και 80% τη δεύτερη φορά; Τι να πω για το 2015; Για τον Παπανδρέου που θέλει να μας ξανασώσει...Τι μας περιμένει άραγε με αυτούς τους πολιτικούς που υπερασπίζονται τη χώρα; Τι να πω και για τους πολίτες που ψηφίζουν και «όποιον πάρει ο Χάρος»…
Ποιος δεν θυμάται την περίφημη φράση του πολιτικού Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον Ιανουάριο του 1989, που δήλωνε ότι «η χώρα έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο».
Πιο επίκαιρη δεν μπορεί να είναι …Καλά Χριστούγεννα, προσευχηθείτε μπας και σωθούμε!

(*ΦΩΤΟ/ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ)