Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !!


Από το Σεμνό & Ταπεινό
Τους έπιασε ο πόνος τα «κομάντα» - αυτόκλητους εκπροσώπους των φοιτητών και βρήκαν αφορμή, στις πρόσφατες δηλώσεις Φορτσάκη περί «κατάργησης» των φοιτητικών συλλόγων,  για νέο γύρο καταλήψεων.
Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή....
Και αναρωτιέμαι, τώρα, ο τάλας και αδαής.... Γιατί διαμαρτύρονται πάλι αυτοί οι δημοκράταροι φοιτητοπατέρες και εγκάθετοι των αριστερών και αριστεριζόντων παρατάξεων, του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβανομένου, βεβαίως – βεβαίως (όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πάντα πρώτη!);
Υπάρχουν μήπως φοιτητικοί σύλλογοι εν ενεργεία και δεν το ξέρουμε;;;;;;
Εάν εξαιρέσουμε κάποιες περιφερειακές κυρίως σχολές, στη συντριπτική πλειοψηφία των ΑΕΙ και ΤΕΙ, εδώ και δεκαετίες, δεν συγκροτούνται σε σώμα τα Δ.Σ. των φοιτητικών συλλόγων, μηδέ εκλέγονται εκπρόσωποι των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των σχολών και των πανεπιστημίων, παρά τις επιταγές του νόμου. Προφανώς, οι «αριστεροί» δημοκράτες, προτιμούν να ενεργούν ως αυτόκλητοι «μπουκαδόροι», παρά στο πλαίσιο ενός συντεταγμένου και νομίμως εκλεγμένου οργάνου... Τόση πια «δημοκρατία» δεν την αντέχω.
Να μη μιλήσω, δε, για το σούργελο της ΕΦΕΕ... Και μετά ταύτα, αναρωτιούνται οι φοιτητο-συνδικαλιστές γιατί τους μουτζώνει η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών κάθε χρόνο στης φοιτητικές εκλογές.
Μπορεί η θέση του Φορτσάκη να ακούγεται ακραία. Αλλά η βάση της πρότασής του είναι, πέρα για πέρα δημοκρατική. Αφού οι φοιτητικές παρατάξεις (υπαιτιότητι πρωτίστως των προαναφερομένων «δημοκρατών» της αριστεράς και των λοιπών «προοδευτικών» δυνάμεων) είναι ανίκανες να μετουσιώσουν την ψήφο των φοιτητών σε εκλεγμένο αντιπροσωπευτικό σώμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ας δοθεί, επιτέλους η δυνατότητα, απ’ ευθείας στους φοιτητές, να συν-αποφασίζουν για τη μοίρα των σπουδών τους.
Αλλά, είπαμε, για την εν Ελλάδι «Αριστερά» δημοκρατία είναι ό,τι αυτοί πρεσβεύουν .. Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε φιλελέδες, φασίστες, μνημονιάκηδες κ.ο.κ.
Ας μας πουν τέλος οι μπαμπάδες κι οι μαμάδες των Συριζαίων «αγωνιστών» που διαμαρτύρονται σφόδρα κατά της πρόθεσης του Φορτσάκη να εφαρμόσει τον έλεγχο εισόδου στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, τι κάναν όταν σπουδάζανε και κάνανε μεταπτυχιακά στα Πανεπιστήμια της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Αμερικής;;; Διαμαρτυρήθηκαν, άραγε, στις εκείδε διοικήσεις των σχολών τους, γιατί τα campus δεν ήταν «μπάτε σκύλοι αλέστε»; Καταδίκασαν και στηλίτευσαν τους Πρυτάνεις ως αντιδημοκρατικούς και φασίστες; Όχι, βέβαια.
Αντίθετα, μέχρι και σήμερα περιφέρουν με περηφάνια τα πτυχία τους, προσβλέποντας, μάλιστα, να τα εξαργυρώσουν με μια θέση, άμα τη εκλογή του Σύριζα στην διακυβέρνηση της χώρας (πλείστοι, βέβαια, εξ αυτών, ορμώμενοι εκ ΠΑΣΟΚ, φέρουν και τα παλαιά «ένσημα» της κλαδικής ... για να μην ξεχνιόμαστε).
Σεμνός & Ταπεινός