Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Στραπάτσο στο Παρίσι, στραπάτσο στο Λονδίνο, και συνεχίζουμε...


Από το Μυστήριο
Τα μαντάτα από το εξωτερικό δεν είναι καλά. Δεν μπορούμε να πείσουμε κανένα με αποτέλεσμα να είμαστε ακόμη έρμαια των δανειστών και των αγορών.
Επόμενο είναι, λαμβανομένου υπ' όψιν της πλειοψηφίας του πολιτικού δυναμικού που μας αντιπροσωπεύει.
Έτσι, φθάσαμε στα στραπάτσα σε Παρίσι και Λονδίνο.
Στο μεν Παρίσι, η Τρόικα απέρριψε όλες τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μετά τη λήξη του Μνημονίου εποχή. Και επέμειναν στη λήψη νέων πρόσθετων φορομπηχτικών μέτρων, καίτοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η Κυβέρνηση ουδεμία πιθανότητα υπάρχει να τα περάσει από την Βουλή. Για την ακρίβεια, ούτε καν να τα φέρει δεν κατορθώσει. Θα έχει πέσει τη στιγμή που θα φύγουν με email από το Υπουργείο Οικονομικών.
Παρόλο λοιπόν που αυτό το γνωρίζει η Τρόικα, η εμμονή της αποδεικνύει ότι αδιαφορεί πλήρως αφενός μεν για την επιβίωση της κυβέρνησης, αφετέρου δε ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Όπως έχουμε πολλάκις αναφέρει, ο μπαμπούλας του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβίζει πια κανέναν. Ποσώς τους ενδιαφέρει αν η Ελλάδα δεν τα καταφέρει και χρεοκοπήσει και τυπικά. Αυτοί άλλωστε έχουν κάνει τα κουμάντα τους από το 2010 και η έκθεσή τους από μια έξοδο της Ελλάδος από το Ευρώ έχει περιοριστεί σε ανεκτά επίπεδα.
Κάπως έτσι φθάσαμε στο ναυάγιο και στην παράταση του Μνημονίου και στην παραμονή του ΔΝΤ.
Στο δε Λονδίνο, οι εκπρόσωποι των funds (αυτών των αδηφάγων και λαομίσητων που πίνουν το αίμα των εργαζομένων με το καλαμάκι...) έκαναν πλάκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το οικονομικό του πρόγραμμα, μετά τη συνάντηση τους με τους γκουρού της οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως μάλιστα ανέφερε περιπαικτικά ένας εξ αυτών «το πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερο από αυτό των κομμουνιστών», ότι «αν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τόσο σοβαροί την ώρα που συνομιλούσαν θα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε φαρσοκωμωδία στο θέατρο», και ότι «Όσοι βγήκαν από τη συνάντηση με Σταθάκη - Μηλιό, θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα»...
Είναι σαφές ότι τα ευφάνταστα τριτοκοσμικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα βορειοκορεάτικα πανηγύρια ή στην καλύτερη για τα αντίστοιχα της Βενεζουέλας του συντρόφου Μαδούρου. Κανέναν δεν πείθουν και αν εφαρμοστούν, όσα έγιναν στην Κύπρο μετά την χρεοκοπία της, θα φαίνονται παιχνιδάκι στην περίπτωση της Ελλάδος.
Τελικά, φαίνεται ότι τα χειρότερα δεν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, και ο κίνδυνος του ατυχήματος θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμη. Όσα χρόνια δηλαδή θα βρισκόμαστε υπό διεθνή κηδεμονία.
Για να αποδειχθεί δραματικά πια ότι είναι μύθος η ρήση ότι «πιάσαμε πάτο», καθώς δεν υπάρχει τελικά πάτος.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ