Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΒΙΟΣ & ΠΟΛΙΤΕΙΑ



Από το Σεμνό & Ταπεινό 
1. Βγαίνει ο ένας, υποτίθεται από τα «σοβαρά» στελέχη του κόμματος και αντιπρόεδρος της Βουλής (άρα θεσμικός παράγων του τόπου!), και «καταγγέλλει» από βήματος της Βουλής ότι επιχειρηματίες αλλάζουν ή καταργούν τους νόμους μ’ ένα τηλεφώνημα στον Σαμαρά!!!
Όταν, βέβαια, του ζητήθηκαν ονόματα και διευθύνσεις, αυτός σφύριξε κλέφτικα...
Βγαίνει ο άλλος, εκείνη την αντιπαθητική φάτσα και τα αστεία επιχειρήματα, πλην όμως και αυτός θεσμικός παράγων ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, και ομιλεί για επιχειρηματίες που μαζεύουν κουμπαρά για εξαγορά βουλευτών εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας!!! Αυτός, βέβαια, δεν επικαλέστηκε δικές του πληροφορίες, αλλά δημοσίευμα της KONTRA NEWS, δηλαδή της εφημερίδας του Κουρή... Δηλαδή, της νέο-Αυριανής... Δηλαδή, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, έχει επισήμως και την ΑΥΡΙΑΝΗ του!!!
Δηλαδή, πλέον, πιο ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται!!!!
2. Συναντήθηκε ο πρόεδρος Alexis με τον Πρόεδρα των ΑΝΕΛ Πάνο και επισημοποίησαν το «φλερτ», το οποίο πλέον γίνεται αρραβών και έπεται το σύμφωνο συμβίωσης, όταν ο Alexis λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σημ: εγώ ποντάρω στον Γλέζο... πάει με όλα σαν την Coca Cola !!).
Να θυμίσω μόνον ότι ο Πρόεδρας Πάνος είναι υπόδικος πια για εκείνες τις υψηλού πολιτικού επιπέδου on camera δηλώσεις περί λιντσαρίσματος... Αλλά αυτό, μάλλον δεν έχει σημασία για τον προοδευτικό Alexis... Ίσα που τον κόβω, στο τέλος, να προσεγγίζει και τον πολιτικό κρατούμενο Μιχαλολιάκο...
Εξάλλου, πάντοτε θα τους ενώνει η Πλατεία των «αγανακτισμένων»...
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως μποϊκοτάρει την εκπομπή του Πρετεντέρη εδώ και αρκετό καιρό. Από πέρσι, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, μποϊκοτάρει και τις εκπομπές της ΝΕΡΙΤ... Παρ’ όλο το εμπάργκο, ωστόσο, φρόντισαν να κάνουν ολόκληρο θέμα, γιατί η ΝΕΡΙΤ δεν αφιέρωσε δύο ολόκληρες ημέρες για να μας δείξει τον Alexis στη ΔΕΘ, αλλά περιορίστηκε στη συνέντευξη τύπου, λες και το φιλοθεάμων κοινό ξυπνούσε και κοιμόταν με την έννοια να δει live τις αερολογίες του Alexis από το βήμα της ΔΕΘ.
Εσχάτως, ο ΣΥΡΙΖΑ (ατύπως μεν, επισήμως δε) ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει και τον Άδωνι Γεωργιάδη, είτε γιατί δεν αντέχουν τις «τσιρίδες» του, είτε γιατί κάποιες φορές «πονάνε» αυτά που λέει.
Τονίζω ότι ουδόλως διεκδικώ ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης του Πρετεντέρη ή του Αδώνιδος. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην επισημάνω τα ανωτέρω ως ενδεικτικά της συμπεριφοράς και της θεώρησης των πραγμάτων εκ μέρους του «προοδευτικού», «δημοκρατικού» αριστερού κόμματος που επιθυμεί να μας κυβερνήσει.
Σκεφτείτε μόνο να ήταν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και στη θέση του Πρετεντέρη ο (λαοπρόβλητος) Λάκης, τι θα είχε ξεστομίσει ο στόμας του τελευταίου για τους σκοταδιστές, αντιδημοκράτες της επαράτου δεξιάς. 
Ή, αντίστοιχα, να ήταν στη θέση του Άδωνι κάποιος από τους μελίρρυτους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (και έχει πολλούς τέτοιους, έτσι;).
Τα ανωτέρω περιστατικά είναι χαρακτηριστικά, πλέον, του βίου και της πολιτείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικά μίας υφέρπουσας φασίζουσας νοοτροπίας, η οποία, εμένα τουλάχιστον, δεν με εκπλήσσει καθόλου, διότι είναι απόρροια αφ’ ενός των σταλινικών καταβολών ενός μέρους των στελεχών του κόμματος, και αφ’ ετέρου των πασοκικών συνδρόμων των όψιμων εισοδιστών σε αυτό. Αμφότερα, δε, τα χαρακτηριστικά αυτά συνθέτουν ένα «πολιτικό DNA» ιδιαιτέρως επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας. Διότι, ακόμα είναι αντιπολίτευση. Γύρευε τι θα πράξουν όταν γίνουν κυβέρνηση.
Υ.Γ. 1: Ειλικρινώς, έχω φτάσει στο σημείο να λέω ότι προτιμώ τις γραφικότητες της Βούλτεψη, του Γιακουμάτου ή του Ντινόπουλου, από την «σοβαροφάνεια» των γκεμπελίσκων της «κυβερνώσας» Αριστεράς. Τουλάχιστον, τους πρώτους τους αντιμετωπίζεις όπως τους «τρελούς του χωριού»... Με συμπάθεια για την κατάστασή τους, για την οποία οι ίδιοι έχουν παντελή άγνοια, και με αδιαφορία, διότι μες στην «τρέλα» τους δεν μπορούν να σου κάνουν κακό.
Υ.Γ. 2: Το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχουν πρόθυμοι βουλευτές να τ’ αρπάξουν. Το ερώτημα είναι εάν υπάρχουν τόσο «θύματα» επιχειρηματίες να τα δώσουν !!!
Υ.Γ. 3: Η αδράνεια και ανικανότητα του συνονθυλεύματος που μετά τις ευρωεκλογές περιφέρεται ασκόπως και παριστάνει την κυβέρνηση έχει φέρει, πλέον, σε απόλυτη θέση υπεροχής τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον καθορίζει τις εξελίξεις. Δυστυχώς οι εκλογές είναι ante portas και ... γαία πυρί μειχθήτω ...
Σεμνός & Ταπεινός