Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η βλακεία πάει Αμφίπολη


Από το Μυστήριο
Έχουν πολύ πλάκα οι αρχαιολόγοι εκείνοι που βγαίνουν στα ΜΜΕ και λένε όποια αρλούμπα τους κατέβει για την ανασκαφή της Αμφίπολης, μπας και κλέψουν 5΄ δημοσιότητας.
Χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση για τα ευρήματα και την πορεία των ανασκαφών, διατυπώνουν την "επιστημονική" τους "άποψη" βγάζοντας το κόμπλεξ τους, επειδή μια συνάδελφός τους είναι πολύ κοντά σε μία πολύ μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη παγκόσμιας εμβέλειας.
Ανεξαρτήτως ποιανού είναι τελικά ο τάφος.
Άγχος έχουν και οι συμπλεγματικοί με την ελληνική τους καταγωγή, που ανατριχιάζουν και μόνο στην ιδέα, μήπως τα ευρήματα αναδείξουν εκ νέου την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Κρυφή τους ελπίδα ότι θα βρεθεί μέσα στον τάφο επιγραφή στα σλαβικά...
Ή ότι έστω ο τάφος είναι ρωμαϊκός...
Πλάκα επίσης έχει και η επίσημη πολιτεία δια του αρμοδίου υπουργού, που τις μονές λέει ότι ο τάφος είναι του Μ. Αλεξάνδρου, τις ζυγές ότι δεν είναι.
Επίσης πολύ πλάκα έχει που υπάρχει πλέον και εκπρόσωπος τάφου (!!!!), η κυρία Παναγιωταρέα, η οποία βγάζει selfie με τα ευρήματα...
Με αυτά και με αυτά αποδεικνύεται για νιοστή φορά ότι είμαστε ένας λαός της πλάκας, για τα ρέματα θα έλεγα. Έχουμε την βλακεία στο DNA μας πια. Καμία ελπίδα.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ