Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Θέλει πολλά ακόμη για να ξαναγίνει PANATHINAIKOS


Από το Μυστήριο
Το έβλεπες στα μάτια των Παναθηναϊκών που έφευγαν από το γήπεδο μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα. Ήταν σκασμένοι μεν για την μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε, αλλά από την άλλη αναγνώριζαν ότι ο ΠΑΟ προσπάθησε.
Κοινώς τόσο μπορούσε, τόσο έπαιξε.
Απέναντι σε μία ομάδα ολίγον καφενείο, ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος και στους δύο αγώνες, αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος του, παρόλο που προηγήθηκε με αυτογκόλ.
Γιατί ναι μεν, όταν σε δύο φάσεις απανωτές τρως δύο εύκολα γκολ (τραγική αντιμετώπιση της άμυνας), και μετά έχεις δύο οριζόντια δοκάρια και 2-3 πολύ καλές φάσεις για γκολ, δικαιούσαι να οικτίρεις την π... μπάλα.
Αλλά...
Είναι φανερό ότι η ομάδα έχει πολλές ελλείψεις, οι οποίες στην Ελλάδα δεν φαίνονται λόγω της χαμηλής ποιότητας του πρωταθλήματος, αλλά στην Ευρώπη είναι αποτρεπτικές για την υπέρβαση, έστω και αν απέναντι είχες μία ομάδα που σε άλλες εποχές θα την είχες για ορεκτικό.
Διότι με αυτήν την άμυνα, αν ο ΠΑΟ με ένα μαγικό τρόπο εισερχόταν στους ομίλους του CH.L., θα κινδύνευε να σπάσει το ρεκόρ του γαύρου με την Γιούβε. Σκλήρη, ωμή, απόλυτη, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, φίλτατοι.
Επίσης λείπει ο επιθετικός μέσος που θα μπορεί να πατήσει αντίπαλη περιοχή, να φτιάξει φάσεις και να πάρει την ομάδα πάνω του στα δύσκολα. Ο ΠΑΟ - εξαιρουμένου φυσικά του Μπεργκ - έχει πολλούς ρολίστες, αλλά όχι ηγέτες.
Καθώς η ομάδα δεν ενισχύθηκε επί της ουσίας καθόλου σε σχέση με πέρσι (αντιθέτως αποδυναμώθηκε με την φυγή του Αμπέιντ), αδυνατεί να κάνει την υπέρβαση. Και αν πέρσι όλοι ήταν ευχαριστημένοι με την πορεία της ομάδας λόγω των μηδενικών προσδοκιών στην αρχή της χρονιάς, φέτος οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και ο κίνδυνος του ξενερώματος και της απογοήτευσης αν τα αποτελέσματα δεν έλθουν, αντιστοίχως μεγαλύτερος.
Χρειάζονται λοιπόν να γίνουν μεταγραφές της προκοπής. Γιατί καλή η δουλειά στις προπονήσεις κλπ, αλλά αν το υλικό παραμείνει το ίδιο, έχουμε πιάσει ταβάνι. Επανατίθεται οπότε το αιώνιο ζήτημα. Πρέπει να βρεθούν χρήματα...
Υ.Γ. Μετά λύπης εδώ και 3-4 χρόνια παρατηρώ μέρος της κερκίδας των οργανωμένων να διολισθαίνει συμπεριφερόμενη με όρους και χαρακτηριστικά Original. Ήτοι πράξεις, ιδεολογία και φρασεολογία άκρας αριστεράς, συνθήματα κυρίως για την 13 και όχι για την ομάδα...
Υ.Γ. 2ο. Συγνώμη που θα χαλάσω το παραμύθι, αλλά η Λεωφόρος μπορεί να βελτιωθεί μόνο αν την γκρεμίσουμε και την ξαναφτιάξουμε. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ