Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Περί κυβερνητικής παρένθεσης ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών ανοησιών…


Από το Μυστήριο
Διακινείται ευρέως το τελευταίο διάστημα από κάποιους κυβερνητικούς κύκλους (sic) το σενάριο περί «Κυβερνητικής παρένθεσης ΣΥΡΙΖΑ».
Σύμφωνα με το εν λόγω σενάριο, λόγω του αδιεξόδου που θα προκύψει με τους ευρωπαίους «εταίρους» μας στο ζήτημα της ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της χώρας, η Κυβέρνηση θα προκαλέσει εκλογές εντός του Οκτωβρίου με το εκλογικό δίλημμα να είναι ποιο κόμμα, ή ακόμη καλύτερα, ποιος πολιτικός αρχηγός είναι ο πιο κατάλληλος να διαπραγματευθεί τη νέα συμφωνία.
Καθώς λοιπόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν προβλέπεται να έχουν προλάβει να ανακάμψουν από την ήττα τους στις ευρωεκλογές μέχρι τον Οκτώβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακηρυχθεί πρώτο κόμμα. Καθώς όμως δεν θα μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει είτε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είτε με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που δε μπορεί χωρίς εξουσία, μια και το ΚΚΕ αποκλείεται να δεχθεί να συνυπάρξει με τους οπορτουνιστές – ρεφορμιστές.
Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα αδυνατεί να κυβερνήσει, πιεζόμενος από την μια από τις πιέσεις – εκβιασμούς των δανειστών, και από την άλλη από τις λαϊκίστικες και ανεφάρμοστες προεκλογικές εξαγγελίες του περί μονομερούς διαγραφής του χρέους, «σκίσιμου» των Μνημονίων ή αύξησης μισθών και συντάξεων.
Ενόψει λοιπόν της προεδρικής εκλογής το Μάρτιο του 2014 και δεδομένης της κυβερνητικής αδυναμίας του, θα αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προσφύγει σε νέες εκλογές. Τις οποίες εκλογές θα χάσει, επειδή ο ελληνικός λαός θα έχει απηυδήσει με την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσει μία ακόμη ευκαιρία στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά…
Λοιπόν, όποιος το σκέφτηκε ή πρόκειται να εφαρμόσει αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι ή ηλίθιος, ή προβοκάτορας ή και τα δύο.
Ακόμη και αν ξεπεράσουμε το γεγονός, ότι η χώρα θα συρθεί άνευ λόγου και αιτίας σε εκλογές το φθινόπωρο, τη στιγμή που το οικονομικό κλίμα αρχίζει να ισορροπεί, για μικροκομματικούς λόγους, ποιος εγγυάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση ή ότι δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει κατόπιν;
Τις ίδιες ανοησίες διακινούσαν και κάποιοι δεξιοί «γκουρού» το 1981 ή ακόμη και το 1993, με αποτέλεσμα τελικώς το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει επί τρεις δεκαετίες με «κυβερνητικές παρενθέσεις» της ΝΔ…
Να μην ξεχνάμε επίσης ότι, καθώς αποτελεί το ΠΑΣΟΚ μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι Πασόκο-Συριζαίοι έχουν το know how κυβερνητικής διαχείρισης και κατάληψης της εξουσίας. Τεχνογνωσία που η ΝΔ ούτε κατά διάνοια δεν είχε, ούτε έχει, ούτε και θα αποκτήσει.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ