Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η Χρυσή Αυγή θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών;


Από το Μυστήριο
Ο μεγάλος άγνωστος Χ των επικείμενων εκλογών δεν είναι τα ποσοστά των δύο πόλων εξουσίας, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ή του νεόκοπου «Ποταμιού», ούτε πόσο χαμηλά θα πέσει η Ελιά» - ΠΑΣΟΚ
Είναι τα ποσοστά που θα πετύχει τελικά η Χρυσή Αυγή τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και οι υποψήφιοί της στις περιφερειακές.
Οι δημοσκοπήσεις αδυνατούν πλήρως να αποδώσουν την βουβή οργή πριν την κάλπη, που χαρακτηρίζει πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι το ποσοστό του κόμματος που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις είναι πλασματικό, καθώς εξαιτίας των δικαστικών διώξεων εναντίον πολλών μελών της οργάνωσης, οι ψηφοφόροι διστάζουν να δηλώσουν στις εταιρείες ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, προτιμώντας τα «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουμε διαπιστώσει πολλούς στους κοντινό και ευρύτερο περιβάλλον μας σε ιδιωτικές συζητήσεις να δηλώνουν ευθαρσώς ότι θα ψηφίσουν Χ.Α., αλλά να μην το παραδέχονται δημοσίως. Ενώ αντιθέτως πχ. είναι της μοδός να δηλώνεις ότι θα ψηφίσεις «Ποτάμι»...
Γι' αυτό και οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην Χ.Α. χαμηλά ποσοστά. Στην κάλπη όμως τα ποσοστά της θα είναι πολύ πάνω από το 10%. Θυμηθείτε το. Διεκδικεί με αξιώσεις την θέση του τρίτου κόμματος.
Η Χ.Α. έπρεπε, ή να αντιμετωπιστεί πολιτικά και να εξαλειφθούν οι λόγοι γιγαντώσεώς της (πάταξη της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας και της ασυδοσίας των ακροαριστερών μπαχαλάκηδων), ή να τεθεί εκτός νόμου ΑΝ υφίσταντο αποδείξεις πράγματι για την εγκληματική οργάνωση και δομή της. Αποδείξεις όμως, όχι φωτογραφίες του Χίτλερ, σε κρασιά, σουβενίρ κλπ... Έτσι, θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να απαγορευθεί η συμμετοχή της στις ευρωεκλογές, καθώς θα είναι προφανές ότι γίνεται για μικροπολιτικούς λόγους.
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή με τις πρώτες συλλήψεις, η οργάνωση και τα στελέχη της ταρακουνήθηκαν, κλονίστηκαν, φοβήθηκαν. Ο κόσμος που την στήριζε επίσης, καθώς άπαντες ανέμεναν τα τρανταχτά εκείνα στοιχεία που θα «έδεναν» την δικογραφία. Τέτοια αποδεικτικά στοιχεία δεν προέκυψαν. Μετά ακολούθησε η δολοφονία των δύο νεαρών στο Ηράκλειο Αττικής, και η Χ.Α. άρχισε πάλι να ανεβαίνει, κυρίως δε η ψυχολογία των στελεχών της. Το βίντεο με τις συνομιλίες Κασιδιάρη - Μπαλτάκου έδωσε τέλος λαβή σε όλους εκείνους που ομιλούσαν περί σκευωρίας εναντίον της Χ.Α.
Η δίκαιη εν πολλοίς οργή των πολιτών, που δεν μπορεί να εκφραστεί συστημικά, και αδυναμία αντιμετώπισης της δράσης της Χ.Α. θα έχουν ως αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος το βράδυ των εκλογών η Χ.Α. να είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ