Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Εκλογικό χαστούκι άνευ προηγουμένου...


Από το Μυστήριο
Είναι σαφές ότι πρόκειται για τη Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου για τους πρωτοκλασσάτους υποψηφίους της ΝΔ που πάτωσαν...
Για πρώτη φορά υποψήφιος της ΝΔ στο Δήμο Αθηναίων δεν κατορθώνει να μπει στον β΄ γύρο...
Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας (30% των εκλογέων) ο υποψήφιος της ΝΔ ήλθε τρίτος...
Στην Κεντρική Μακεδονία ο εκλεκτός του Μαξίμου είναι 15 μονάδες πίσω από τον αντάρτη, ο οποίος συσπείρωσε δυνάμεις και πέραν πια της ΝΔ.
Όσα διαφορετικά ακουστούν, θα είναι αστείες δικαιολογίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εντυπώσεις δίχως άλλο. Κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στην Αττική. Και αποκτά έτσι δυναμική και κυρίως ηθικό για την ανατροπή.
Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής επιβεβαίωσαν πλήρως μέχρι στιγμής τις προβλέψεις μου (Η Χρυσή Αυγή θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών; http://ed-mysterious.blogspot.gr/2014/05/blog-post_7040.html). Την Κυριακή θα χτυπήσει πάνω από 10%, μπορεί και 12-13%.
Και τα δύσκολα ακόμη δεν ήλθαν. Η ΝΔ θα δεχθεί πίεση από τα δεξιά (Χρυσή Αυγή και λοιποί σχηματισμοί), αλλά και από τα αριστερά (Ποτάμι, θυμηθείτε το...). ΠΑΣΟΚ δε και ΔΗΜΑΡ θα υποστούν ανεπανόρθωτη ήττα.
Την επόμενη Κυριακή θα κριθούν πάρα πολλά.
Τα διλήμματα που θα τεθούν, θα είναι αμείλικτα. Και αναλόγως της απάντησης, την επόμενη Δευτέρα θα οδηγηθούμε ή όχι σε εκλογές.
Υ.Γ. 1ο. Θα είναι τεράστιο λάθος να υπολογίσουν στη Συγγρού ότι οι ψηφοφόροι των Καμίνη και Σγουρού θα ψηφίσουν κυβερνητικά στις ευρωεκλογές. Η πλειοψηφία τους θα το ρίξουν Ποτάμι, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ...
Υ.Γ. 2ο Την εκπροσώπηση της ΝΔ στα κανάλια έχουν αναλάβει πια εργολαβικά οι πρώην του ΛΑΟΣ. Για να μην απορεί κανείς για τις χαμηλές πτήσεις της ΝΔ...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ