Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ένα ΣΚ στο Ναό της Δημοκρατίας


Από το Μυστήριο
Χρειάστηκε αυτό το ΣΚ να πάω στη Βουλή όπου συζητείτο το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπου και ξόδεψα άπειρες ώρες στο κυλικείο και στους διαδρόμους προσπαθώντας να πείσω για όσα μου είχαν ανατεθεί.
Δεν θα ακούσετε από εμένα κενολογίες του τύπου πόσο δήθεν εξεπλάγην, ή πόσο απογοητεύθηκα από όσα είδα αυτό το ΣΚ.
Και η αλήθεια είναι ότι είδα πολλά. Παζάρια, βυζαντινισμοί, χοντροειδή ψεύδη υπουργών, αδειάσματα, κωλοτούμπες, θεατρινισμοί, πολιτικές πρωτοβουλίες επιπέδου 15μελούς, ψεκασμένες αντιδράσεις, γραφικές φυσιογνωμίες. Απ’ όλα είχε ο κοινοβουλευτικός μπαξές.
Όμως, απ’ όσα είδα, κατάλαβα και διαπίστωσα αυτό το ΣΚ, ένα μόνο μπορώ να πω με σιγουριά. Ότι επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η πεποίθησή μου, η οποία έχει πια μετατραπεί σε ακλόνητη βεβαιότητα, ότι αυτό το πολιτικό δυναμικό αποκλείεται να βγάλει την χώρα από το τέλμα. Απλώς αποκλείεται. Αναφέρομαι δε, και στη συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, το παρόν πολιτικό δυναμικό της χώρας αποτελείται από ολίγιστους και ανεπαρκείς.
Που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να κατανοήσουν τι γίνεται έξω από την Βουλή, ή έξω από το πολιτικό τους γραφείο.
Έτσι όμως δεν έχουμε καμία ελπίδα. Η κοινωνία των πολιτών χρειάζεται, κάποια στιγμή, να πάρει επιτέλους την κατάσταση στα χέρια της.
Αρκετά αφήσαμε τους «επαγγελματίες» καταστροφείς να αποφασίζουν για το μέλλον μας.
Αρκετά τους αφήσαμε να καταστρέφουν την χώρα μας.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ