Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

«Στη μπουζού με την πρεζού» με Αρμάνι και Cohiba


Από το Μυστήριο
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο Κορυδαλλός αναδεικνύεται πια στο πιο κοσμικό στέκι της πρωτεύουσας. Τώρα μάλιστα που η νυχτερινή ζωή είναι σε πτώση και τα μπουζούκια κάνουν αρπαχτές κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, πολιτικούς, golden boys, κοσμικούς κλπ, που μεσουράνησαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχουν κάνει ήδη κράτηση για να καταλύσουν εκεί για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.
Ή μάλλον, τώρα που σκέπτομαι, άλλοι έκαναν κράτηση για αυτούς…
Άκης, Λαυρεντιάδης, Ψωμιάδης (της Ασπίδος), Big Mac Ψωμιάδης, Παπαγεωργόπουλος (εντάξει αυτός είναι στη Θεσσαλονίκη, αλλά κολλάει…), τα golden boys των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, και άλλοι που αδυνατώ να θυμηθώ το όνομά τους.
Ενώ, από εχθές έχουμε τις new wannabe entries των Κοντομηνά, Φιλιππίδη και άλλων εκλεκτών κυρίων που κατηγορούνται ότι φέσωσαν το Τ.Τ. με θαλασσοδάνεια.
Ακούγονται ακόμη, ονόματα και άλλων πολιτικών και επιχειρηματιών που ανακατεύτηκαν στο χώρο των εξοπλισμών ότι οσονούπω θα κάνουν παρέα στους ανωτέρω. Αν δεν την κάνουν εν τω μεταξύ στο εξωτερικό, βεβαίως, βεβαίως…
Έτσι δεν θα κάνουν πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν στο Κορυδαλλό μόνο οι τρομοκράτες των Πυρήνων και της 17Ν (όσοι δεν την έχουν ακόμη κοπανήσει), αλλά και τα πάλαι ποτέ «πρώτα» ονόματα Κολωνακίου, Ψυχικού, Εκάλης, Κηφισιάς, Φιλοθέης και περιχώρων…
Αν πριν από λίγα χρόνια, όλοι αυτοί είχαν πάει σε ένα πάρτι, αυτό θα αναδεικνυόταν στο πιο κοσμικό της χρονιάς και οι φωτογραφίες τους θα έπαιζαν στα πιο in περιοδικά και σε όλες τις life style εκπομπές.
Τώρα όμως απλώς πρέπει να περιμένουν στη σειρά για το συσσίτιο τους. Ο μπουφές έχει μόνο φασολάδα...
Είναι προφανές ότι στη μεταμνημονιακή εποχή έχουν αλλάξει δραματικά τα κόζια της διαπλοκής στα υψηλά του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Το δίκτυ προστασίας που είχε απλωθεί επιμελώς για να προστατέψει όσους λυμαίνονταν τον κρατικό κορβανά, δεν υπάρχει πια για όλους. Έχει αποφασιστεί ότι κάποιοι θα πρέπει να πληρώσουν για όλους τους άλλους και την πάτησαν εκείνοι που ήσαν οι πιο αδύνατοι, οι πιο προκλητικοί, οι «μπροστινοί» και οι εντολοδόχοι. 
Έτσι γίνεται πάντα. Κάποιοι την πατάνε, για να γλυτώσουν οι υπόλοιποι. Κάποιοι θα πρέπει να χωθούν στην φυλακή, για να μπορούν οι άλλοι – οι μάγκες – να συνεχίσουν να κάνουν τις «δουλειές» τους.
Είναι επίσης προφανές ότι ασκούνται πιέσεις από Ευρώπη – κυρίως – και ΔΝΤ να ξεριζωθεί μέρος της προηγουμένης πλουτοκρατικής ελίτ της χώρας μέσω της δικαστικής οδού. Ο διεθνής παράγων έχει πειστεί ότι η ελίτ που κυριάρχησε, καταλήστευσε και πτώχευσε την Ελλάδα, πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα.
Προφανώς για να αντικατασταθεί με καινούρια ελίτ, με την ελπίδα ότι οι νέοι θα κλέβουν λιγότερο…
Υ.Γ. 1ο. Βρε παληκάρια, με εκείνο τον παμμέγιστο Τσουκάτο, ο οποίος ανερυθρίαστα παραδέχθηκε ότι έλαβε 1.000.000 μάρκα από τη SIEMENS, τι έχει γίνει; Θα ασχοληθείτε καθόλου;
Υ.Γ. 2ο. Κώστα ξέρεις πόσο σε εκτιμώ. Ελπίζω να σε προβληματίζει κι εσένα το γεγονός ότι το στενό σου περιβάλλον σε εκθέτει…
Υ.Γ. 3ο. Δηλαδή το Τ.Τ. επί κυβερνήσεως Καραμανλή έδωσε θαλασσοδάνεια στον Κοντομηνά για να ρίξει εκείνος την κυβέρνηση με πολιορκητικό κριό το «Βατοπέδι»; Μυστήρια πράγματα, πολύ μυστήρια…
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ