Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ ήταν και πάει...


Από το Μυστήριο
Φίλτατες και φίλτατοι, δυστυχώς οφείλουμε να το αποδεχθούμε, όσο δυσάρεστο και αν είναι.
Το αγαπημένο μας Κίνημα, που μας συντρόφεψε (ταιριάζει γάντι το εν λόγω ρήμα) εδώ και 4 δεκαετίες, περνά δύσκολες στιγμές.
Πνέει τα λοίσθια ενδεχομένως.
Αλλεπάλληλα τα χτυπήματα ...της μοίρας που δέχεται.
Μεταξύ μας χλωμούς τους κόβω να ξαναμπούν στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Γι' αυτό ο Βαγγέλης ακούει εκλογές και τρελαίνεται...
Έτσι, παραιτήθηκε σήμερα ο κ. Σηφουνάκης από τη θέση του εισηγητή της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Μεταφορών και Ναυτιλίας. Εντάξει δεν καταλαβαίνω από που παραιτήθηκε, αλλά εκείνος δήλωσε παραίτηση, οπότε θα υπήρχε η σχετική θέση.
Είχε προηγηθεί την Κυριακή και η αποπομπή της κ. Τζάγκρη από την ΚΟ, η οποία αφού ψήφισε όλα τα Μνημόνια, μετά από 3 χρόνια αποφάσισε να παραιτηθεί για την ΕΡΤ. Ας όψει...
Με αυτά και με αυτά, οι 27 όλοι κι όλοι οι βουλευτές που έμειναν, χωρούν πια να συνεδριάσουν σε συνοικιακό καφενείο. Και να φωνάξουν και κανένα συγγενή τους να τους θαυμάσει από κοντά.
Την ίδια στιγμή ο κ. Σκανδαλίδης δηλώνει προβληματισμένος με την πορεία του Κινήματος και ετοιμάζεται να υποβάλει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε θέση για να έλθει 2ος ή 3ος, ενώ ο κ. Κουκουλόπουλος φέρεται να διαφωνεί με τη συγκυβέρνηση με ΝΔ επειδή προφανώς δεν έγινε υπουργός.
Η δε κ. Γκερέκου δείχνει αποστασιοποιημένη...
Οι υπόλοιποι εμπίπτουν στην κατηγορία πολιτικών της απίστευτης ρήσης του Γιώργου Κατσιφάρα.
Ευτυχώς ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι ακόμη υπουργός (αδυνατώ να θυμηθώ που...).
Κι ο τιτανοτεράστιος όμως Γιωργάκης φυτεύει δεντράκια με την γλάστρα στην Τουρκία...
Πασοκάρα ρε, και τα μυαλά στα κάγκελα !!!
Ακόμη και αν διαλυθεί το Κίνημα, η ψυχή του θα είναι για πάντα ζωντανή. Για την καταστροφή που προκάλεσε στον τόπο, ούτε συζήτηση. Θα την θυμούνται και τα δισέγγονά μας.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ